Τελευταία Νέα
Οικονομία

Henkel: Η ελληνική οικονομία κινείται σαν σαλιγκάρι ενώ έπρεπε να τρέχει σαν άλογο κούρσας

Henkel: Η ελληνική οικονομία κινείται σαν σαλιγκάρι ενώ έπρεπε να τρέχει σαν άλογο κούρσας
Για αργούς ρυθμούς προόδου της ελληνικής οικονομίας έκανε λόγο ο καθηγητής Henkel
Για τις οικονομικές προοπτικές της Ελλάδας, την Ιταλία και το Brexit μίλησε ο γνωστός Γερμανός καθηγητής και ευρωβουλευτής Hans – Olaf Henkel.
Για αργούς ρυθμούς προόδου της ελληνικής οικονομίας έκανε λόγο ο καθηγητής Henkel σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.
«Σημειώνετε κάποια πρόοδο αλλά με την ταχύτητα ενός σαλιγκαριού, και χρειάζεται να έχετε πρόοδο με την ταχύτητα ενός αλόγου κούρσας», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στην Ιταλία, υποστήριξε, πως παραβιάζει τους κανόνες της ευρωζώνης και προσπαθεί να εξασφαλίσει εξαιρέσεις.
Διατύπωσε την εκτίμηση ότι η Ιταλία «θα προσπαθήσει να παραμείνει στην ευρωζώνη, θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει εξαιρέσεις, θα κάνει εκβιασμούς.
Παραβιάζουν όλους τους κανόνες, κάνουν ό,τι θέλουν».
Η Ιταλία είναι μεγάλο πρόβλημα για την ευρωζώνη, δήλωσε ο συνάδελφος του, επίσης καθηγητής και ευρωβουλευτής, Joachim Starbati.
Οι δύο καθηγητές αναφέρθηκαν και στο κρίσιμο --για την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι μόνο-- θέμα της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από το ευρωπαϊκό μπλοκ.
Ερωτηθείς εάν εκτιμά ότι το Brexit μπορεί να αντιστραφεί, ο Henkel απάντησε:
«Το ελπίζω αυτό, αλλά δεν υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες.
Πιστεύω ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός θα καταφέρει να περάσει τη συμφωνία της από το βρετανικό κοινοβούλιο διότι τους στριμώχνει όλους στη γωνία την τελευταία στιγμή. Ελπίζω να μην καταφέρει να περάσει τη συμφωνία της, διότι εάν δεν τα καταφέρει, τότε γίνεται πολύ πιθανό ένα δεύτερο δημοψήφισμα, και αυτό θα ήταν το καλύτερο».
Αναφερόμενος στις προοπτικές της Ελλάδας μετά και την έξοδό της από το πρόγραμμα στήριξης, ο καθηγητής Starbati, σημειώνοντας ότι υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες, επεσήμανε το πρόβλημα της φυγής των νέων ανθρώπων στο εξωτερικό.
«Οι νέοι της χώρας σας φεύγουν», δήλωσε. «Το μέλλον μιας χώρας είναι οι νέοι, οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι…τώρα εργάζονται για τη Γερμανία και τις ΗΠΑ.
Αυτό είναι το πρόβλημά σας. Πρέπει να έχουν προοπτικές για το μέλλον. Εάν δεν μπορείς να προσφέρεις τέτοιες προοπτικές είσαι χαμένος».
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης