Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ποινικές διώξεις σε Δούρου, Ψινάκη και άλλους 18 για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

tags :
Ποινικές διώξεις σε Δούρου, Ψινάκη και άλλους 18 για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι
Η έρευνα της εισαγγελίας για την πυρκαγιά που άφησε πίσω της 100 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, διήρκησε επτά μήνες
Ποινική δίωξη για σειρά αδικημάτων σε βάρος 20 ατόμων για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι άσκησε η Εισαγγελία της Αθήνας, μεταξύ των οποίων η περιφερειάρχης Αττικής Ρένας Δούρου, ο δήμαρχος Μαραθώνας Ηλίας Ψινάκης, ο δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής καθώς και ο 65χρονος που ευθύνεται για την έναρξη της φωτιάς στο Νταού Πεντέλης.
Η έρευνα της εισαγγελίας για την πυρκαγιά της 23ης Ιουνίου 2018 που άφησε πίσω της 100 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, διήρκησε επτά μήνες.
Οι διώξεις σε βάρος των 20 ατόμων είναι σε βαθμό πλημμελήματος, όπως προβλέπει ο νόμος και αφορούν σε εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και δια παραλείψεως, σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.
Για τα αδικήματα αυτά ο νόμος προβλέπει ποινές ως πέντε χρόνια φυλάκισης που όμως μπορεί υπό εξαιρετικές περιστάσεις να φθάσουν ως και τα δέκα χρόνια.
Η υπόθεση θα διαβιβαστεί σε ανακριτή, λόγω της σοβαρότητάς της και παρά το γεγονός ότι οι κατηγορίες είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης