Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αυξημένη μεταβλητότητα λόγω ομολόγου

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αυξημένη μεταβλητότητα λόγω ομολόγου
ΑΓΟΡΑ: Στα ύψη η μεταβλητότητα κυρίως λόγω του ομολόγου. Επιτυχής η έκδοση καλό και το επιτόκιο με αποτέλεσμα η αγορά να γυρίσει από απώλειες 1% σε κέρδη περίπου 0,5% και μετά να γυρίσει ξανά κάτω και να κλείσει με πτώση 0,76%.

Κάποιοι αναλυτές περίμεναν αυξημένη μεταβλητότητα σήμερα και το έγραφαν στα πρωινά τους σχόλια, αλλά τόσο μεγάλη δεν νομίζουμε πως ήταν στις εκτιμήσεις τους.

Τεράστιες μάχες δόθηκαν σε συγκεκριμένες μετοχές και κυρίως τραπεζικές. Η πλειονότητα των μετοχών στο κλείσιμο βρέθηκε να καταγράφει απώλειες.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Στις 686 μονάδες ο κινητός των 200 ημερών στις 698 μονάδες το κλείσιμο. Υπάρχει περιθώριο ακόμα και νομίζουμε πως μετά τη Moody’s και το ομόλογο, τώρα θα αρχίσουμε να βλέπουμε ξανά τις διεθνείς αγορές.

Το σενάριο να περιορίσει τζίρους στην πτώση είναι το θετικό για να ηρεμήσουν και λίγο τα πνεύματα. Περιμένουμε και πάλι τις ανακοινώσεις των short. Τέλη Φλεβάρη αύξησαν τις θέσεις.

Υπάρχουν μετοχές που τους δίνουν ακόμα περιθώρια να περιμένουν ενώ κάποια trades που έκαναν τους προηγούμενους μήνες δείχνουν πως ίσως δεν βιάζονται να κλείσουν.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Μεγάλες μάχες αφού πήγε μέχρι τα 1,13 ευρώ και τελικά έκλεισε στα 1,24 ευρώ. Κάποια στιγμή οι αγοραστές με τους πωλητές είχαν σημαντικό άνοιγμα αφού οι μεν τα έπαιρνα από τους δε με εντολές market.

EUROBANK: Εδώ και αν δόθηκαν μάχες. Ειδικά στα 0,62 ευρώ και μέχρι τα 0,6250 ευρώ που έκλεισε τελικά άλλαξαν χέρια εκατοντάδες χιλιάδες τεμάχια. Έμεινε με πωλητές στο κλείσιμο.

ΔΕΗ: Τη γύρισαν σημαντικά και θέλει κάποιο καλό νέο η αγορά για να μπορέσει να αναγκαστεί και ο short ο οποίος γράφει μεγάλα κέρδη να κλείσει λίγο τη θέση του.

ΑΔΜΗΕ: Πιέστηκε σημαντικά και αυτός χωρίς να έχει δώσει και καμία τρομερή κίνηση. Στο -3,08% και στα 1,70 ευρώ με 212 χιλ. τεμάχια και με τους πωλητές να θέλουν στο κλείσιμο να δώσουν άλλες 13 χιλ. τεμάχια.

ΚΕΚΡΟΨ: Στο +17% και στα 1,58 ευρώ με όγκο 141 χιλ. τεμάχια και μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε κάποια στιγμή το νέο για τα ακίνητα που είναι σε δικαστική εμπλοκή.

CRETA FARMS: Μετά από κάμποσο καιρό είδαμε λίγο καλύτερο όγκο συναλλαγών και άνοδο της μετοχής. 

INTRALOT: Πάνω που γράφαμε για αλλαγή συμπεριφοράς λόγω Σωκράτη Κόκκαλη, ήρθε το τελευταίο μισάωρο και την «τάβλιασαν» τη μετοχή. Τρομερή πίεση.

Προσπαθούσε να φτάσει τα 0,55 ευρώ και βρέθηκε στις δημοπρασίες στα χαμηλά ημέρας και στα 0,4740 ευρώ με απώλειες 11,24% και συνολικό όγκο 804 χιλ. τεμάχια.

Η αποτίμηση έχει υποχωρήσει στα 74 εκατ. ευρώ ενώ υπενθυμίζεται πως η εταιρεία ανακοίνωσε πως έχασε το συμβόλαιο στην Τουρκία. Ισχυρή πτώση στα ομόλογα που δεν δείχνουν ότι οι επενδυτές βλέπουν φως.

ΠΕΡΣΕΥΣ: Ισχυρή πτώση 7,35% με όγκο 22 χιλ. τεμάχια ο οποίος δεν είναι και λίγος για τα δεδομένα της και για τη διασπορά της.

Στα 0,9450 ευρώ με αποτίμηση 16,2 εκατ. ευρώ. Θεωρούμε πως κάποιοι ανησυχούν για τη σχέση που θα έχει με τη Σελόντα ως βασικός προμηθευτής της μετά την εξαγορά.

ΚΛΜ: Με απώλειες 5,71% και κλείσιμο στα 0,66 ευρώ με όγκο 16 χιλ. τεμάχια. Δεν είχε λόγο αλλά βγαίνουν χαρτιά γενικά στα περιφερειακά χαρτιά για να μπουν στις τράπεζες τώρα που διορθώνουν.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bakingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης