Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Σε αναζήτηση κατεύθυνσης

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Σε αναζήτηση κατεύθυνσης
ΑΓΟΡΑ: Με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού πλέον αφού πήρε αρκετά από εγχώριους καταλύτες όπως Moody’s και δεκαετές ομόλογο.

Το καλό νέο από το εσωτερικό είναι η μείωση της φορολογίας των μερισμάτων στο 10% από 15% και κανονικά θα πρέπει να δούμε κίνηση από συγκεκριμένες μετοχές με καλή μερισματική απόδοση.

Για να δούμε αν οι επενδυτές θα στρέψουν το βλέμμα τους σε αυτές τις εταιρείες ή αν θα παραμείνουν στις τράπεζες που ως γνωστόν δεν δίνουν μέρισμα.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Τα πρώτα λεπτά δείχνουν ανοδική διάθεση με χαμηλό τζίρο, τις τράπεζες να έχουν μικρή άνοδο και μετοχές όπως η Jumbo και η Motor Oil να κερδίζουν έδαφος.

Τα καλά χαρτιά με ισχυρά θεμελιώδη και καλές επιστροφές στους μετόχους θα πρέπει να παραμείνουν στο επίκεντρο. Αυτές οι εισηγμένες προσφέρουν ασφάλεια και καλές αποδόσεις σε επενδυτές με μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Η χθεσινή μεγάλη βουτιά στο κλείσιμο δημιούργησε ανησυχίες. Μια ματιά στις τιμές των ομολόγων της δείχνει πως οι επενδυτές ανησυχούν έντονα.

Η μετοχή πάντως σήμερα προσπαθεί να αντιδράσει και ενισχύεται κατά 4% με όγκο 56 χιλ. τεμάχια. Η τιμή στα 0,4930 ευρώ.

ΚΕΚΡΟΨ: Νέα ανοδική κίνηση άνω του 5% με την τιμή στα 1,67 ευρώ και την αποτίμηση στα 33 εκατ. ευρώ. Περιμένουμε την ανακοίνωση για τη δικαστική εξέλιξη στα ακίνητα που μάλλον οι επενδυτές σπεύδουν να προεξοφλήσουν επιτυχή για την εταιρεία κατάληξη.

ΚΡΕΤΑ: Άργησε λίγο η ανακοίνωση της σύνθεσης του διοικητικού συμβουλίου, αφού η γενική συνέλευση είχε γίνει μερικές εβδομάδες πριν. Η συγκρότηση του Δ.Σ. ανακοινώθηκε χθες χωρίς να έχει εκπλήξεις.

ΕΘΝΙΚΗ: Στο +2% περίπου η μετοχή και στα 1,5380 ευρώ με όγκο 80 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 1,4 δισ. ευρώ

EUROBANK: Αύριο (7/3) η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων χρήσης 2018. Ξεκινάει πρώτη από τις τράπεζες, επομένως θα έχουμε ένα οδηγό.

Η Euroxx σημειώνει πως τα κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες στο τέταρτο τρίμηνο θα υποχωρήσουν 52% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

ΕΛΤΡΑΚ: Με 5 τεμάχια άνοιξε στο +12,12% και στα 2,96 ευρώ. Όπως δεν μας αρέσει να πουλάνε λίγα τεμάχια, κοινώς ρετάλια στο limit down δε μας αρέσει να γίνεται και στο limit up ή σε ποσοστά διψήφια.

Η εταιρεία αξίζει και την πιστεύουμε αλλά τέτοιες κινήσεις δεν είναι σοβαρές. Η αποτίμηση στα 41 εκατ. ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Στα 1,59 ευρώ με άνοδο 1,92% και όγκο 12 χιλ. τεμάχια. Σε λίγες μέρες θα γίνει μία ακόμη εκποίηση άνω των 300 χιλ. τεμαχίων.

ΔΕΗ: Έχουμε ξαναγράψει ότι η διοίκηση προσπαθεί να φέρει την επιχείρηση στον ίσιο δρόμο. Η πώληση των μονάδων και η αναζήτηση επενδυτών είναι στη σωστή κατεύθυνσης.

Πρέπει βέβαια να γίνουν δραστικές περικοπές και να λειτουργήσει η επιχείρηση με σκοπό τις υπεραξίες για τους μετόχους. Ποιος όμως μπορεί να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο;

Λίγα πράγματα να γίνονταν σωστά και η τιμή της μετοχής θα ήταν σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα. Σήμερα στα 1,4820 ευρώ με άνοδο μικρότερη από 1%.

CENERGY (απάντηση): Είσοδος στον 25άρη προεξοφλείται αλλά για να γίνει θα πρέπει να ολοκληρωθεί η συγχώνευση Eurobank-Grivalia και θέλει το χρόνο της αυτή η συγχώνευση. Μέχρι τότε μπορεί να υπάρξει νέα αναθεώρηση.

Θεωρούμε ότι δεν μπορεί να μείνει πάλι επ’έξω η ΕΥΔΑΠ που έχει σημαντικά μεγαλύτερη αποτίμηση από αρκετές του 25άρη, αλλά τι να κάνουμε, δεν αποφασίζουμε εμείς.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης