Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κικίλιας για τραγωδία στο Μάτι: Δεν ξεχνάει ο κόσμος τους νεκρούς του

Κικίλιας για τραγωδία στο Μάτι: Δεν ξεχνάει ο κόσμος τους νεκρούς του
Ο Βασίλης Κικίλιας σχολιάζει την απόφαση της εισαγγελίας για άσκηση διώξεων για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι
Για «συγκλονιστικά λάθη», «παραλείψεις» και «παράβαση καθήκοντος» έκανε λόγο ο Βασίλης Κικίλιας για την τραγωδία στο Μάτι, τονίζοντας πως «υπάρχουν άνθρωποι που ψηφίστηκαν ή διορίστηκαν σε θέσεις ευθύνης και δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους, με τραγική συνέπεια να καούν 100 συνάνθρωποί μας, 50 μέτρα από τα σπίτια τους».
Μιλώντας στον Θέμα FM, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ εξέφρασε την άποψη πως, υπό το βάρος αυτής της ευθύνης, οποιοσδήποτε δημόσιος λειτουργός θα υπέβαλε παραίτηση, αν μη τι άλλο από ευθιξία.
«Όμως, αυτό που έγινε απροκάλυπτα ήταν μια προσπάθεια συγκάλυψης από την πρώτη μέρα.
Σας θυμίζω τις φωτογραφίες από το διάστημα που παρουσίασε ο κ. Παππάς και τα σενάρια συνωμοσίας περί σχεδίου εναντίον της χώρας.
Η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σε ό,τι συμβαίνει, είναι ένα σενάριο συνωμοσίας που καταλήγει στο ότι φταίει πάντα κάποιος άλλος - οι προηγούμενοι ή κάποιος αόρατος εχθρός - αλλά ποτέ η κυβέρνηση.
Αυτός ο οποίος διοικεί, έχει και την ευθύνη. Αναρωτιέμαι, αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο το 2014, στη δική μου θητεία στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τι θα έλεγαν; Θα μας είχαν σταυρώσει στην Πλατεία Συντάγματος!
Προφανώς, θεωρούν ότι μετά από επτά μήνες η κατάσταση θα λειανθεί, ο κόσμος θα ξεχάσει.
Δεν ξεχνάει ο κόσμος τους νεκρούς του» είπε χαρακτηριστικά.
 
Οι ποινικές διώξεις για τη φονική πυρκαγιά

Η εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε διώξεις για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως, σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως, από υπόχρεους ή μη και για εμπρησμό από αμέλεια άσκησε για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.
Ασκήθηκαν διώξεις κατά της περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου, του πρώην γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη, του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, του δημάρχου Ραφήνας Ευάγγελου Μπουρνούς, του πρώην αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήρη Τερζούδη, του τότε υπαρχηγού και σημερινού αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Ματθαιόπουλου, κατά αρμόδιων αξιωματικών της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού και υπαλλήλων των γραφείων πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας και των δύο Δήμων.
Για 4 εμπλεκόμενους δεν προέκυψαν ενδείξεις τέλεσης κάποιας αξιόποινης πράξης.
Αν και η δίωξη αφορά αδικήματα που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, την περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης αναλαμβάνει ανακριτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης