Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Νέα θεαματική άνοδος με «μαστίγωμα» τραπεζικών μετοχών

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Νέα θεαματική άνοδος με «μαστίγωμα» τραπεζικών μετοχών
ΑΓΟΡΑ: Νέο επικών διαστάσεων ράλι στις τραπεζικές μετοχές ώθησε την αγορά. Μόνο τράπεζες είχε και σήμερα η συνεδρίαση. Θα πρέπει να ψάξουμε αρκετά για να βρούμε άλλες μετοχές που ξεχώρισαν.

Ο τζίρος, ο μισός και κάτι πήγε πάλι στις τράπεζες. Αφήστε που πουλάνε ό,τι χαρτιά έχουν οι επενδυτές στο χαρτοφυλάκιό τους για να πάρουν τραπεζούλες που πριν λίγους μήνες τις είχαν χρεοκοπημένες.

Από την «κόλαση» στον «παράδεισο». Έτσι είναι οι αγορές. Η στήλη δεν έχει κάποια ιδιαίτερη αδυναμία στις τράπεζες, αλλά φυσικά χαιρόμαστε να βλέπουμε την αγορά σε θετικό έδαφος και ας πηγαίνει με όποια μετοχή θέλει.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Τα καλά χαρτιά κάνουν στάση αλλά θα ξαναβρούν το δρόμο τους. Άλλωστε έχουμε μπροστά μας δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων χρήσης.

Μερίσματα, επιστροφές κεφαλαίου, αδάνειστες, με καλά κέρδη θα ξαναδώσουν και πάλι τον τόνο στις συνεδριάσεις. Λίγο προσοχή θα συστήναμε σε όσους ασχολούνται με τις τράπεζες, γιατί τα κέρδη είναι μεγάλα.

Πολλοί μπαίνουν για trading, αλλά πρέπει να σημειώσουμε πως οι αγοραστές έχουν τεράστια δύναμη και δε «μασάνε» από την πρόσφατη άνοδο. «Κορδόνι» πάνε το γράφημα…

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Πειραιώς έγραψε σήμερα υψηλότερο από το προηγούμενο υψηλό πριν δύο μέρες και αυτό είναι θετικό. Μάλιστα στις δημοπρασίες έκλεισε σε υψηλό ημέρας. Βλέπουμε μία δυσκολία στην Alpha Bank σε σύγκριση με τις άλλες.

Η Εθνική Τράπεζα ήταν επίσης εξαιρετική σήμερα με άνοδο άνω του 7% και όγκο 5,6 εκατ. τεμάχια.

FTSE 25: Τέσσερις μετοχές, αυτές των τραπεζών έκαναν πάνω από το 50% του τζίρου και μετά το χάος… Η Grivalia λόγω Eurobank είχε καλή άνοδο και κάτι έκανε και η ΔΕΗ, αν και εκεί που είχε φτάσει το +2% είναι λίγο.

Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ επίσης έκανε μία κίνηση αν και κάπως κρατήθηκαν οι αγοραστές. Ίσως να έχει να κάνει και με μία εκποίηση που θα γίνει σε μερικές μέρες και αφορά περισσότερα από 300 χιλ. τεμάχια. Ίσως κάποιοι να θέλουν να τα πάρουν φθηνότερα.

ΕΧΑΕ: Αν ήταν λίγο υψηλότερος ο τζίρος θα μπορούσε να κάνει μεγαλύτερη κίνηση, αλλά με 44 εκατ. ευρώ και εδώ που είναι η μετοχή πάλι καλά να λέμε. Στα 4,2250 ευρώ και για όσους παίζουν με την τεχνική ανάλυση το πάτημα στα 3,50 ευρώ περίπου το Γενάρη ήταν δώρο Θεού.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Αν ψάχνει κάποιος για πρωταγωνιστή στα μικρομεσαία σήμερα, αυτός είναι ο τίτλος. Καλός όγκος και καλή άνοδος και πλησιάζει το υψηλό 52 εβδομάδων.

Το αξίζει η μετοχή και με το παραπάνω, γιατί και κέρδη βγάζει και μεγάλες επενδύσεις έχει κάνει και χαμηλό δανεισμό έχει. Προσφέρει σχεδόν όλα όσα ψάχνει ένας λογικός επενδυτής που αναζητεί ποιοτικές μετοχές.

Καθόλου επομένως δεν παραξενευόμαστε από την κίνησή της. Στα 2,54 ευρώ και στο +5,83% με 57 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 111 εκατ. ευρώ.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Λίγο ήθελε να «γύρει» και πάλι το γράφημα. Έκανε όγκο πάνω από 1,1 εκατ. τεμάχια και κατάφερε να κλείσει οριακά θετική.

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Έκανε 2 χιλ. τεμάχια συνολικό όγκο και έκλεισε στο +10% και στα 0,55 ευρώ. Η αποτίμηση στα 4,5 εκατ. ευρώ. Πιστεύουμε πως αν αποφάσιζε η διοίκηση να πουλήσει τα πάντα και να επιστρέψει τα λεφτά στους μετόχους αφού πληρώσει όλες τις υποχρεώσεις περισσότερα θα έδινε. Αλλά τι να πούμε. Ας περιμένουμε το 12μηνο να δούμε τι μπορεί να έχει αλλάξει.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Πάλι ακούγονται πολλά για τον κλάδο, όπως ότι έρχονται και άλλες εξαγορές. Στο +7,41% και στα 1,45 ευρώ με όγκο κάτω από 10 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης