Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vucic: Η Σερβία δεν θα γίνει μέλος της ΕΕ εάν δεν πετύχει συμφωνία με τους Αλβανούς του Κοσόβου

Vucic: Η Σερβία δεν θα γίνει μέλος της ΕΕ εάν δεν πετύχει συμφωνία με τους Αλβανούς του Κοσόβου
Η Σερβία δεν θα γίνει μέλος της ΕΕ εάν δεν πετύχει μια οποιαδήποτε συμφωνία με τους Αλβανούς του Κοσόβου, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Σερβίας, Aleksandar Vucic
Η Σερβία δεν θα γίνει μέλος της ΕΕ εάν δεν πετύχει μια οποιαδήποτε συμφωνία με τους Αλβανούς του Κοσόβου, υπογράμμισε σήμερα (6/3/2019) ο πρόεδρος της Σερβίας, Aleksandar Vucic, προσθέτοντας ότι είναι έτοιμος να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με το Κόσοβο, αμέσως μετά την κατάργηση των δασμών, που επέβαλε η Πρίστινα στα σερβικά εμπορεύματα.
«Είμαι πρόθυμος να συνεχίσω τον διάλογο, που θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε μια συμβιβαστική λύση», ανέφερε ο Vucic μετά την συνάντηση που είχε στο Βελιγράδι με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Giuseppe Conte.
Ο πρόεδρος της Σερβίας τόνισε ότι «είναι καλύτερο να επιδιώκεται λύση με συμβιβασμό παρά να αναζητούνται αφορμές για σύγκρουση».
Ο Vucic δήλωσε ακόμη ότι τα μηνύματα που φτάνουν από όλες τις πλευρές είναι ότι η ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ δεν μπορεί να συμβεί εάν δεν επιλυθεί το ζήτημα του Κοσόβου.
«Για την Σερβία δεν θα υπάρξει ένταξη στην ΕΕ εάν δεν πετύχουμε μία, οποιαδήποτε συμφωνία με τους Αλβανούς του Κοσόβου», υπογράμμισε ο Vucic.
Από την πλευρά του, ο Conte χαιρέτισε την αποφασιστικότητα της σερβικής ηγεσίας να συνεχίσει τον διάλογο για την επίλυση του ζητήματος του Κοσόβου, όταν αρθούν οι δασμοί, και δήλωσε ότι η Ιταλία θα προσπαθήσει να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι η χώρα του «θα αποτελέσει τον πρεσβευτή της Σερβίας στην προσπάθεια της να καταστεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης