Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Παραμένει το ενδιαφέρον επικεντρωμένο στις τραπεζικές μετοχές

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Παραμένει το ενδιαφέρον επικεντρωμένο στις τραπεζικές μετοχές
ΑΓΟΡΑ: Ξανά οι τράπεζες στο επίκεντρο στο ξεκίνημα ενώ οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία για το ΑΕΠ της χώρας που θα ανακοινωθεί στις 12:00 από την ΕΛΣΤΑΤ.

Παράλληλα η Eurobank θα ανακοινώσει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της αγοράς και η μετοχή έχει ξεκινήσει έντονα ανοδικά.

Κλείνει σήμερα και η δημόσια προσφορά για το εταιρικό ομόλογο της Aegean το οποίο πηγαίνει εξαιρετικά λόγω timing και θα μάθουμε τα αποτελέσματα κάπου στο κλείσιμο της συνεδρίασης.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Το momentum είναι καλό αλλά η μεταβλητότητα θα παραμείνει αφού υπάρχουν σημαντικά βραχυπρόθεσμα κέρδη και κάποιοι θα θελήσουν να τα κατοχυρώσουν.

Πάντως, μέχρι στιγμής αυτό που παρατηρούμε και έχει ιδιαίτερη σημασία είναι πως οι ρευστοποιήσεις απορροφούνται με χαρακτηριστική άνεση από τους αγοραστές.

EUROBANK: Με κέρδη άνω του 2% στο ξεκίνημα. Στο κλείσιμο αποτελέσματα και τηλεδιάσκεψη. Η IBG περιμένει στο τέταρτο τρίμηνο καθαρά κέρδη 37 εκατ. ευρώ από 45 εκατ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγο για κέρδη 40 εκατ. ευρώ. Η Euroxx περιμένει καθαρά κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες μειωμένα κατά 52% στο τέταρτο τρίμηνο έναντι του προηγούμενου. Περιμένει 27 εκατ. ευρώ από 56 εκατ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο. Συνολικά για το 2018 η Euroxx περιμένει 165 εκατ. ευρώ.

ΔΕΗ: Καλό ξεκίνημα με άνοδο 1% και καλό όγκο πάνω από 45 χιλ. τεμάχια. Αναμένεται πώληση λιγνιτικών με χαμηλότερη αποτίμηση.

ΕΧΑΕ: Τα στοιχεία του Φεβρουαρίου έδειξαν ότι δεν αυξήθηκε σημαντικά η βάση των επενδυτών που συμμετέχουν στις συνεδριάσεις έναντι του Ιανουαρίου.

Ειδικά σε σύγκριση με τον περσινό Φλεβάρη υπάρχει μεγάλη διαφορά. Η προσέλκυση περισσότερων επενδυτών θα αυξήσει το τζίρο και άρα τα κέρδη της ΕΧΑΕ.

Η μετοχή είναι στα 4,16 ευρώ με απώλειες 1,5% και χαμηλό όγκο συναλλαγών. Θέλουμε διάρκεια στις αυξημένες συναλλαγές ώστε ο μέσος όρος να ξεπεράσει τα 70 εκατ. ευρώ. Τότε θα δούμε και θετικότερες εκθέσεις.

LAMDA: Παρά το θετικό κλίμα στο ΧΑ δείχνει αδυναμία να περάσει πάνω από τα 6,50 ευρώ και να αλλάξει επίπεδο με προοπτική τα 7 ευρώ.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Έχει υψηλή μεταβλητότητα η μετοχή στις τελευταίες συνεδριάσεις. Σήμερα ξεκίνησε με άνοδο άνω του 2% και όγκο πάνω από 40 χιλ. τεμάχια.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Με άνοδο 1,18% και τιμή 2,57 ευρώ. Υψηλό στα 2,60 ευρώ όπου δόθηκαν αρκετά κομμάτια με αποτέλεσμα ο όγκος να είναι ήδη στις 38 χιλ. τεμάχια.

Εξαιρετική η πορεία της μετοχής το τελευταίο διάστημα και έδωσε καλή άνοδο σε όσους πίστεψαν στα τεχνικά σημεία.

ΚΑΡΑΤΖΗΣ: Με 5 χιλ. τεμάχια όγκο στο ξεκίνημα στην τιμή των 6,70 ευρώ που σημαίνει απώλειες 4,29%. Η αποτίμηση των 98 εκατ. ευρώ είναι εξαιρετικά χαμηλή για αυτόν τον όμιλο.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Σε τέτοιες συνεδριάσεις όπου οι τράπεζες μονοπωλούν το ενδιαφέρον των επενδυτών και παρατηρούνται πωλήσεις σε όλο το ταμπλό για να αγοραστούν τραπεζικές μετοχές δεν μπορούμε να γράψουμε πολλά.

Μόλις ηρεμήσουν λίγο οι τράπεζες θα πρέπει να δούμε επιστροφή επενδυτών στα καλά μικρομεσαία που προσφέρουν και αποδόσεις στους μετόχους.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης