Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Η αγορά των S-400 δεν έχει να κάνει με το ΝΑΤΟ, ούτε με το πρόγραμμα των F-35

Erdogan: Η αγορά των S-400 δεν έχει να κάνει με το ΝΑΤΟ, ούτε με το πρόγραμμα των F-35
To Πεντάγωνο έχει προειδοποιήσει την Άγκυρα ότι θα υπάρξουνσοβαρές συνέπειες αν ολοκληρώσει την αγορά των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων S-400
Στο ζήτημα της αγοράς των S-400, που έχει προκαλέσει τριγμούς στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, επανήλθε ο Τούρκος πρόεδρος, R.T. Erdogan, ξεκαθαρίζοντας εκ νέου ότι η χώρα του δεν θα ακυρώσει την αγορά.
«Ο καθένας γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτό το ζήτημα δεν έχει να κάνει σε τίποτε με το ΝΑΤΟ, ούτε με το πρόγραμμα των F-35, ούτε με την ασφάλεια των ΗΠΑ», διαβεβαίωσε ο Erdogan κατά την ομιλία του το Σάββατο 9/3 στο Ντιγιάρμπακιρ, πόλη στην νοτιοανατολική Τουρκία.
Μάλιστα, υπογράμμισε ότι  το «θέμα δεν αφορά τους S-400», αλλά σχετίζεται με το γεγονός ότι η Τουρκία «λαμβάνει δράση με την δική της βούληση σε σχέση με τις περιφερειακές εξελίξεις, ειδικά στη Συρία».
«Είναι ξεκάθαρο γιατί η Τουρκία αγοράζει αυτό το σύστημα αεράμυνας και πώς θα το χρησιμοποίησει», τόνισε χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται ότι το Πεντάγωνο,  κλιμακώνοντας την αμερικανική στάση έναντι στην απόφαση της Άγκυρας να προχωρήσει με την εν λόγω αγορά των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων , προειδοποίησε την Παρασκευή 7/3 για «σοβαρές συνέπειες» σε περίπτωση που τελικά αυτό γίνει.
Μάλιστα, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας σημείωσε πως «εάν η Τουρκία πάρει τους S-400, θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες στις σχέσεις μας, τις στρατιωτικές σχέσεις μας» , συμπληρώνοντας ότι «δεν θα μπορούν να έχουν τα F-35 και τους (πυραύλους) Πάτριοτ».
Υπενθυμίζεται ότι η παράδοση των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων αναμένεται να ξεκινήσει το καλοκαίρι, ενώ είναι επίσης προγραμματισμένη η αγορά της Τουρκίας  100 μαχητικών F-35 από τις ΗΠΑ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης