Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κεντρική Τράπεζα Κίνας: Πολιτική που θα ενθαρρύνει τη χορήγηση δανείων στις επιχειρήσεις

Κεντρική Τράπεζα Κίνας: Πολιτική που θα ενθαρρύνει τη χορήγηση δανείων στις επιχειρήσεις
Η κεντρική τράπεζα της Κίνας θα ενθαρρύνει τη χορήγηση δανείων
Να στηρίξει περαιτέρω την κινεζική οικονομία, που βρίσκεται σε φάση επιβράδυνσης, δεσμεύτηκε η κεντρική τράπεζα της χώρας, διευκολύνοντας τη χορήγηση δανείων και μειώνοντας το κόστος δανεισμού.
Η εξαγγελία αυτή ακολουθεί χρονικά τα στοιχεία Φεβρουαρίου 2019, τα οποία έδειξαν απότομη πτώση των χορηγήσεων τραπεζικών δανείων, λόγω κυρίως εποχιακών παραγόντων.
Η κεντρική τράπεζα αναμένεται ευρέως να χαλαρώσει τη νομισματική της πολιτική κατά το τρέχον έτος, προκειμένου να ενθαρρύνει τη χορήγηση δανείων ειδικά σε μικρές και ιδιωτικές επιχειρήσεις ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
«Η παγκόσμια οικονομία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει κάποια πίεση  και η Κίνα αντιμετωπίζει πολλούς κινδύνους και προκλήσεις στην οικονομία και στον χρηματοπιστωτικό τομέα της«, δήλωσε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας  Yi Gang (PBOC), σε συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του κοινοβουλίου.
Ο Yi δήλωσε ότι τα επιτόκια δανεισμού για τις μικρές επιχειρήσεις εξακολουθούν να είναι σχετικά αυξημένα λόγω των υψηλότερων ασφαλίστρων κινδύνου και η κεντρική τράπεζα θα προχωρήσει με μεταρρυθμίσεις για τη μείωσή τους.
Τα ασφάλιστρα κινδύνου για δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις αντικατοπτρίζουν την παραδοσιακή απροθυμία των εμπορικών τραπεζών να επεκτείνουν την πίστωση στον τομέα λόγω ανησυχιών για την πιστοληπτική τους ικανότητα.
Τα στοιχεία της PBOC την Κυριακή (10/3) έδειξαν ότι τα νέα τραπεζικά δάνεια στην Κίνα υποχώρησαν αισθητά τον Φεβρουάριο, αλλά η πτώση οφείλεται πιθανώς σε εποχιακούς παράγοντες, ενώ οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής εξακολουθούν να πιέζουν τις τράπεζες να διευκολύνουν τη δανειοδότηση των επιχειρήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης