Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Κατά 0,5% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας τον Ιανουάριο 2019 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Βρετανία: Κατά 0,5% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας τον Ιανουάριο 2019 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Οι αναλυτές προβέλεπαν ότι το ΑΕΠ της Βρετανίας θα αυξηθεί κατά 0,2% τον Ιανουάριο του 2019
Ανάκαμψη σημείωσε η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου τον Ιανουάριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (12/3) στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της Βρετανίας αυξήθηκε κατά 0,5% σε μηνιαία βάση, έναντι πτώσης -0,4% τον Δεκέμβριο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 0,2%.
Παράλληλα σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βρετανική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 1,4%, έναντι ετήσιας ανάπτυξης 1,2% τον Δεκέμβριο του 2018 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο 1%.
Όσον αφορά το τρίμηνο Νοεμβρίου 2018-Ιανουαρίου 2019, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,2% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, διατηρώντας τον ίδιο ρυθμό ανάπτυξης, και επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ONS, η κατασκευαστική παραγωγή είχε τη μεγαλύτερη συμβολή στη μηνιαία επέκταση του ΑΕΠ, καθώς ενισχύθηκε κατά +2,8% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2018, αντιστρέφοντας την πτώση του -2,5% που είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα.
Η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου ενισχύθηκε κατά +0,8% σε μηνιαία βάση, ενώ η συνολική βιομηχανική παραγωγή σημείωσε άνοδο της τάξεως του +0,6%.
Επιπλέον, ο κλάδος υπηρεσιών σημείωσε μηνιαία άνοδο της τάξεως του +0,3% την ίδια στιγμή που σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους η άνοδος διαμορφώθηκε στο +1,7%.
«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών, η ανάπτυξη παρέμεινε αδύναμη με την πτώση στην παραγωγή μεταλλικών προϊόντων, οχημάτων και κατασκευών να επιβραδύνουν την οικονομική ανάπτυξη», σχολίασε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας, Rob Kent-Smith, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αυτές οι πτώσεις «αντισταθμίστηκαν από τις ισχυρές επιδόσεις στους τομείς χονδρικής, πληροφορικής και υγειονομικής πρίθαλψης».
«Αυτή η υποτονική ανάπτυξη σημειώθηκε παρά την ανάκαμψη της οικονομίας από έναν αδύναμο Δεκέμβριο», πρόσθεσε ο Rob Kent-Smith.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης