Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moscovici (Κομισιόν): Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο ενός σκληρού Brexit

Moscovici (Κομισιόν): Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο ενός σκληρού Brexit
O Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία πριν από τις 29 Μαρτίου
Τη θέση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ξεκινήσει τις προετοιμασίες των τελωνείων αναφορικά με το ενδεχόμενο ενός σκληρού Brexit διατύπωσε σήμερα (13/3) ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν, Pierre Moscovici, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε το τηλεοπτικό δίκτυο France 2.
Ειδικότερα, ο Pierre Moscovici ανέφερε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται να ξεκινήσει προετοιμασίες αναφορικά με τα τελωνεία, στην περίπτωση ενός σκληρού Brexit», μετά από τη νέα απόοριψη της συμφωνίας από το βρετανικό κοινοβούλιο.
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες διαπραγματεύσεις πριν από τις 29 Μαρτίου, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι το ενδεχόμενο ενός σκληρού Brexit αυξάνεται σημαντικά.
«Είναι ώρα πλέον για τους Βρετανούς να πουν τι είναι αυτό που θέλουν, τώρα που λένε τι είναι αυτό που δε θέλουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος Επίτροπος.
«Έχουμε κάνει οτιδήποτε μπορούσαμε να κάνουμε», υπογράμμισε ο Pierre Moscovici, επαναλβμάνοντας ουσιαστικά τα όσα είπε νωρίτερα ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ, Michel Barnier, για το ίδιο ζήτημα.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προειδοποίησε ότι το ενδεχόμενο μη συμφωνίας για το Brexit «αυξάνεται σημαντικά», προσθέτοντας παράλληλα ότι η οποιαδήποτε πιθανή λύση της τρέχουσας κατάστασης πρέπει να έρθει από την πλευρά του Λονδίνου.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα λάβει υπόψην πιθανό αίτημα της Βρετανίας για καθυστέρηση του Brexit, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι χρειάζεται κάποιο λόγος προκειμένου να χορηγηθεί η παράταση.
«Εάν υπάρξει αιτιολογημένη αίτηση του Ηνωμένου Βασιλείου για μία επέκταση, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα την εξετάσει και θα αποφασίσει με ομοφωνία», ανέφερε ο Donald Tusk, προσθέτοντας ότι «η ΕΕ θα περιμένει μία αξιόπιση αιτιολόγηση για πιθανή παράταση».
«Θα πρέπει να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκή Ένωσης», καταλήγει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης