Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Εξαιρετική συνεδρίαση με αρκετούς πρωταγωνιστές από όλες τις κατηγορίες

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Εξαιρετική συνεδρίαση με αρκετούς πρωταγωνιστές από όλες τις κατηγορίες
ΑΓΟΡΑ: Εξαιρετική και η σημερινή συνεδρίαση. Από τη μία έγιναν κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών και το καλό είναι ότι όχι μόνο απορροφήθηκαν αλλά η αγορά έκλεισε και στα υψηλά της ημέρας.

Καλός και ο τζίρος. Οι τράπεζες κινήθηκαν και πάλι εξαιρετικά αφού απορρόφησαν τις πιέσεις και κινήθηκαν εκ νέου υψηλότερα. Επιπλέον βρέθηκαν και άλλοι πρωταγωνιστές όπως ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, Ελλάκτωρ κ.α.

Στελέχη της αγοράς αναφέρουν πως η βελτίωση στο ΧΑ οφείλεται στην αγορά ομόλογων. Η έξοδος με δεκαετία άνοιξε την πόρτα για επιστροφή επενδυτών. Εκτός από μία εξαιρετική τοποθέτηση αφού αγόρασαν με καλό επιτόκιο που θα είναι υψηλότερο από την επόμενη έκδοση, η χώρα ωφελείται συνολικά.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Εκτός από τα βαριά χαρτιά το ενδιαφέρον στράφηκε και σε άλλες μετοχές. Ίσως λόγω της κίνησης της Ιντρακόμ και των εταιρειών του ομίλου. Ίσως και επειδή βγήκαν λεφτά από βαριά και στράφηκαν σε μικρότερα.

Όπως και να έχει έχουμε σειρά καλών συνεδριάσεων με τον γενικό δείκτη να είναι στις 710 μονάδες και να ετοιμάζεται να δοκιμάσει τα πρόσφατα υψηλά.

ΔΕΗ: Απόλυτη πρωταγωνίστρια της συνεδρίασης. Από νωρίς καρφωμένη πάνω από το +4% και έκλεισε την ημέρα στο +8,50% και στα 1,66 ευρώ. Για να δούμε τι θα γίνει με τις μονάδες και αν θα πουληθούν αυτή τη φορά. Η αγορά πάντως προεξοφλεί θετικές εξελίξεις.

ΑΔΜΗΕ: Την προτιμάμε έναντι της ΔΕΗ και πήγε και αυτή καλά σήμερα με άνοδο 3,51% και κλείσιμο στα 1,77 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Και διόρθωσαν και πήγαν υψηλότερα. Η Alpha Bank ξεχώρισε με το +3% ενώ και η Eurobank ήταν εξαιρετική. Καλή και η Εθνική, ενώ η Πειραιώς έκλεισε με μικρά κέρδη αλλά μην ξεχνάμε και την προηγούμενη πορεία.

JUMBO: Αμετάβλητη έκλεισε η μετοχή αλλά οι αναλυτές είναι θετικοί και χαρακτηρίζουν ισχυρά τα αποτελέσματα. Με χαμηλό εκτιμώμενο p/e και γεμάτο ταμείο.

ΟΠΑΠ: Δέχθηκε σημαντική πίεση. Φαίνεται πως τα 9 ευρώ είναι λίγο δύσκολο να τα ξεπεράσει στην παρούσα φάση. Με όγκο 600 χιλ. τεμάχια έκλεισε στα 8,60 ευρώ με απώλειες 1,60%.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Η εισηγμένη παίζει με χαμηλό p/bv και έχουν γίνει σημαντικές κινήσεις αναδιάρθρωσης. Το σημερινό +18,13% ωστόσο σε συνδυασμό με την κίνηση των άλλων μετοχών κάτι δείχνει.

Στην αγορά αποδίδουν την κίνηση στην «επιστροφή» του Σωκράτη Κόκκαλη όπως λένε καθώς μετά την ανάληψη της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου στην Ιντραλότ προφανώς θα θέλει να δείξει έργο.

Η Ιντραλότ έκλεισε με άνοδο 7,40% και η Ιντρακόμ Κατασκευές με άνοδο 8%. Η Κέκροψ δεν κράτησε τα πρωινά κέρδη και έκλεισε με οριακή άνοδο.

ΜΙG: Η αγορά προεξοφλεί πως η Attica Group θα πουληθεί προκειμένου να μειωθεί ο δανεισμός της εισηγμένης. Η εταιρεία δεν διέψευσε τα δημοσιεύματα αλλά προφανώς δεν μπορεί να πει και πολλά.

Η μετοχή ενισχύθηκε 7,87% και έκλεισε στα 0,0864 ευρώ με αποτίμηση 81,1 εκατ. ευρώ. Ξαναλέμε πως αν τα πουλήσει όλα δεν θα έχει παρά μόνο χρέη. Πρέπει να υπάρξει και ένεση ρευστότητας.

FOURLIS: Ενοποιημένες πωλήσεις 449,1 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 3,47% περιμένει η Beta για το σύνολο του 2018. Τα καθαρά κέρδη αναμένει πως θα ενισχυθούν κατά 43,8% και στα 14,44 εκατ. ευρώ.

Περιμένει πως τα ΙΚΕΑ στην Ελλάδα θα επιστρέψουν στην ανάπτυξη λόγω αδύναμου εγχώριου ανταγωνισμού, θα βελτιώσουν μερίδια ενώ περιμένει ισχυρή πορεία και από τα Intersport.

Η Beta έχει δώσει σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς και τιμή στόχο τα 7,57 ευρώ. Με βάση την εκτιμώμενη κερδοφορία η μετοχή παίζει με P/Ε 18 φορές για το 2018 και 13,8 φορές για το 2019.

MOTOR OIL: Η IBG περιμένει για το σύνολο της χρήσης EBITDA 523 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 16% και EBITDA χωρίς την επίδραση των αποθεμάτων 577 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 9%. Τα καθαρά κέρδη αναμένονται στα 271 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 14% ή 310 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 7% χωρίς την επίδραση των αποθεμάτων.

Παρά την αύξηση των τιμών του πετρελαίου η χρηματιστηριακή εκτιμά πως ο υγιής ισολογισμός θα επιτρέψει στην εταιρεία να δώσει μέρισμα ανάλογο με το περσινό 1,30 ευρώ (μαζί με το προσωρινό που πληρώθηκε τον Δεκέμβριο ύψους 0,35 ευρώ).

Η χρηματιστηριακή έχει δώσει τιμή στόχο τα 23,20 ευρώ και σύσταση συσσώρευση για τη μετοχή.

JUMBO: Μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων η IBG μείωσε την τιμή στόχο στα 18,20 ευρώ από 18,50 ευρώ διατηρώντας τη σύσταση αγοράς για τη μετοχή. Χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου ισχυρά.

Η μείωση οφείλεται στη μείωση των εκτιμήσεων για τα EBIYDAκαι πιστεύει πως θα έχει ελεύθερες ταμειακές ροές 122 εκατ. ευρώ στο σύνολο της χρήσης και θα δώσει συνολικό μέρισμα 0,44 ευρώ ανά μετοχή.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Ωραίο το μάζεμα των τελευταίων ημερών κοντά στα 1,80 ευρώ. Σήμερα ενισχύθηκε 4,74% και έκλεισε στα 1,88 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης