Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Σε ποιες μετοχές επικεντρώνονται οι επενδυτές

tags :
Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Σε ποιες μετοχές επικεντρώνονται οι επενδυτές
ΑΓΟΡΑ: Με διαθέσεις συσσώρευσης ή και μία στάση αναμονής, ξεκίνησε η συνεδρίαση. Βρίσκεται πάνω από τις 710 μονάδες και μπορεί και απορροφά την προσφορά κοντά στα υψηλά 6 μηνών.

Μετοχές που έκαναν κίνηση χθες (13/3) συνεχίζουν τα έχουν στραμμένα τα βλέμματα πάνω τους και να κινούνται εξαιρετικά.

ΔΕΗ: Ο διαγωνισμός για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων συνεχίζει να δίνει ένα αέρα αισιοδοξίας στους επενδυτές και οδηγεί τη μετοχή υψηλότερα κατά 1,20%.

Αύριο μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης λογικά θα μάθουμε αν υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτές. Πληροφορίες που κάνουν τον κύκλο της αγοράς μιλούν για ενδιαφέρον από αρκετούς. Ίδωμεν…

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Οι short θέσεις παραμένουν, αλλά οι τιμές δεν πτοούνται. Οι αγοραστές απορροφούν την προσφορά κοντά στα ψηλά έξι μηνών.

Υπενθυμίζουμε πως η Oceanwood έχει αρνητική θέση 1,62% στη Eurobank, 1,24% στην Εθνική Τράπεζα και 0,70% στην Alpha Bank. Η Marshall έχει αρνητική θέση 0,52% στην Πειραιώς και η Lansdowne 1,81% στη Eurobank, 0,83% στην Alpha Bank, 2,74% στην Πειραιώς ενώ έχει και 1,51% στη ΔΕΗ.

Σταθεροποιητικό το άνοιγμα για τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου. Αναμονή στα πρώτα λεπτά.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Την επόμενη βδομάδα θα μάθουμε τα αποτελέσματα χρήσης 2018 των ΕΧΑΕ, Motor Oil, Fourlis, Autohellas και Τιτάν. Αναλυτές υποστηρίζουν πως θα τραβήξουν επενδυτικά βλέμματα και θα στηρίξουν την αγορά.

Σημειώνουμε πως η Τιτάν είναι από τις μετοχές που δεν έχουν ακολουθήσει το πρόσφατο ράλι τιμών και γενικότερα έχει μία κάπως αδιάφορη συμπεριφορά ειδικά μετά την αποτυχία της δημόσιας πρότασης για τη μεταφορά της έδρας στο εξωτερικό.

Το ενδιαφέρον βέβαια εστιάζεται στις προοπτικές του 2019 και στο τι παρατηρούν οι διοικήσεις στους πρώτους τρεις μήνες, αφού το 2018 είναι πλέον μακριά.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Συνεχίζει ανοδικά με άνοδο 3,70% ενώ έγραψε υψηλό στα 0,99 ευρώ οριακά δηλαδή χαμηλότερα από το 1 ευρώ. Πάνω από 100 χιλ. τεμάχια ο όγκος συναλλαγών στα πρώτα λεπτά.

Ανοδικά και η Κέκροψ και με μικρή άνοδο η Ιντραλότ. Θεωρούμε πως μία μεγάλη συγχώνευση των εταιρειών του Σωκράτη Κόκκαλη είναι λογική και η Ιντρακόμ μπορεί να βοηθήσει στην απομόχλευση της Ιντραλότ. Βέβαια οι μέτοχοι της Ιντρακόμ δε θα δεχθούν συγχώνευση με αυτές τις αποτιμήσεις.

SPACE HELLAS (απάντηση): Τα ρεκόρ είναι σημαντικά και δεν τα παραβλέπουμε αλλά μας ενδιαφέρει η κερδοφορία σε σύγκριση με την αποτίμηση, τα περιουσιακά στοιχεία, ο δανεισμός κ.α.

Θεωρούμε πως η εισηγμένη έχει καλή ρευστότητα, είχε καλό τζίρο, αλλά δεν είχε καμία εντυπωσιακή κερδοφορία που θα έδινε ένα ελκυστικό p/e. Πριν από δύο χρόνια περίπου ξεκίνησε ένα τρομερό ράλι από τα 0,70 ευρώ και πήγε μέχρι και πάνω από τα 6 ευρώ.

Άρα έχει προεξοφλήσει πολλά και ίσως και αρκετά από το μέλλον. Δεν έχουμε κάποια εκτίμηση για το 2019, πάει καλά λέει η εταιρεία αλλά θέλουμε υψηλότερα κέρδη.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ακολουθεί την τάση της αγοράς με καλά πονταρίσματα πάνω από τα 1,62 ευρώ. Στα 1,6250 ευρώ και στο +1,25% με όγκο 9 χιλ. τεμάχια.

Από τα turnaround στορι των αναλυτών που παρακολουθούν τα βαριά χαρτιά η συγκεκριμένη φαίνεται πως αποτελεί το καλύτερο play. Έτσι αρκετοί την έχουν εντάξει στις επιλογές τους αλλά από το Λονδίνο γίνεται εξαιρετική δουλειά εδώ και μήνες.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης