Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Βλέψεις για νέα υψηλά έτους έχει η αγορά

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Βλέψεις για νέα υψηλά έτους έχει η αγορά
ΑΓΟΡΑ: Θετικό το κλίμα στο άνοιγμα αφού και στην Ευρώπη η ψυχολογία είναι καλή μετά την ψηφοφορία του Βρετανικού κοινοβουλίου για παράταση του Brexit.

Από την άλλη και αυτοί οι Άγγλοι μάλλον δεν ξέρουν τι θέλουν. Εκτός και αν νομίζουν πως θα φύγουν και θα κρατήσουν όλα τα δικαιώματα.

Το ΧΑ πάνω από τις 715 μονάδες, πατάει στις 720 με τους τεχνικούς αναλυτές να βλέπουν 740-750 μονάδες. Καλό το κλίμα στα περισσότερα χαρτιά. Τα κέρδη είναι σημαντικά και κατοχυρώνονται.

Οι αγοραστές έχουν δύναμη και απορροφούν στα τρέχοντα επίπεδα τις κατοχυρώσεις κερδών με ενδοσυνεδριακές διορθώσουν που δεν πληγώνουν τις αποτιμήσεις.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Περιμένουμε εκροές για την Πειραιώς στο κλείσιμο της συνεδρίασης λόγω FTSE αλλά και μεταβλητότητα λόγω τριπλής λήξης στα παράγωγα.

Πάντως μία κίνηση προς νέα υψηλά έτους θεωρεί από τους αναλυτές πιθανή στη σημερινή τελευταία συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας.

ΟΤΕ: Η νέα εθελουσία κρίνεται θετική από τους αναλυτές αν και είναι νωρίς και δεν γνωρίζουν ούτε πόσοι θα κάνουν χρήση του δικαιώματος ούτε πόσο θα κοστίσει βραχυπρόθεσμα και πόσο θα ωφελήσει μακροπρόθεσμα τον Οργανισμό

Η μετοχή ξεκίνησε με χαμηλό όγκο σταθεροποιητικά με την τιμή να είναι πάνω από τα 11 ευρώ. Κάνη τη γνωστή διαδρομή η μετοχή χωρίς μέχρι σήμερα να έχει κάνει διαφυγή.

ΔΕΗ: Περιμένουμε σήμερα τα νέα από τον διαγωνισμό πώλησης των λιγνιτικών μονάδων και φυσικά όποια πληροφορία βλέπει το φως της δημοσιότητας θα επηρεάζει τη μετοχή.

Ο τίτλος ξεκίνησε με καλό όγκο λίγο υψηλότερα και με αποτίμηση 393 εκατ. ευρώ. Με καλύτερη άνοδο ο ΑΔΜΗΕ και τιμή 1,82 ευρώ.

ΕΛΤΡΑΚ: Η πώληση με ζημιά της θυγατρικής θα επηρεάσει καθαρή θέση, υποχρεώσεις κ.α. αλλά δεν νομίζουμε πως πλήττει ιδιαίτερα τον ισολογισμό στην αποτίμηση που είναι η μετοχή στο ταμπλό.

Η εταιρεία χωρίς την έκτακτη ζημιά μάλλον θα έχει και το 2018 και το 2019 μονοψήφιο p/e και θα παίζει με χαμηλό p/bv. Μία πίεση είναι αναμενόμενη αλλά υποχώρηση σημαντική θα είναι ευκαιρία για τους μακροπρόθεσμους.

MIG: Στα πρώτα 15 λεπτά ο όγκος ξεπερνά τα 1,3 εκατ. τεμάχια και η μετοχή ενισχύεται άνω του 2%. Προφανώς και οι επενδυτές βλέπουν πώληση της Attica Group.

ΙΑΣΩ: Η στήλη βλέπει και εδώ πρόταση εξαγοράς, αφού εδώ και μήνες έχει καλή συμπεριφορά στο ταμπλό και έπαιζε με discount έναντι του Υγεία.

Με όγκο 25 χιλ. τεμάχια ενισχύεται 1,13% και βρίσκεται στα 1,34 ευρώ. Υπενθυμίζουμε πως χθες μπήκαν μεγάλες εντολές αγοράς στα 1,60 ευρώ στη δημοπρασία οι οποίες ακυρώθηκαν. Πάντως κάτι έδειξαν…

LAMDA: Έχει υστερήσει έναντι των υπόλοιπων μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης και δικαιούται κάτι καλύτερο. Βέβαια δεν βλέπουμε και να τρέχει η κυβέρνηση το θέμα του Ελληνικού. Με το πάσο της πάει 4 χρόνια τώρα.

Γνωστή η πρόθεσή της για το Ελληνικό. Δεν τη θέλουν την επένδυση, αλλά δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς αφού έχουν δεσμευτεί. Ίσως μετά τις εθνικές εκλογές να υπάρξει καλύτερη πρόοδος.

ΟΠΑΠ: Με κέφι ξεκίνησε τη συνεδρίαση και καλό όγκο. Απέχει βέβαια από τα 9 ευρώ αλλά δεν είναι μεγάλο εμπόδιο.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Προεξοφλημένα κατά την άποψή μας τα καλά αποτελέσματα αφού η μετοχή παίζει με p/e σχεδόν 30 φορές και αν θεωρήσουμε πως το growth θα διατηρηθεί τότε και πάλι το p/e για το 2019 δεν είναι χαμηλό.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης