Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ρωσία: Αύξηση των πωλήσεων πετρελαίου προς τις ΗΠΑ λόγω... Βενεζουέλας

Ρωσία: Αύξηση των πωλήσεων πετρελαίου προς τις ΗΠΑ λόγω... Βενεζουέλας
Σύμφωνα με έκθεση της ΙΕΑ
Η Ρωσία αύξησε τις πωλήσεις πετρελαίου στις ΗΠΑ εξαιτίας των κυρώσεων κατά της Βενεζουέλας, έως τις 150.000 βαρέλια ημερησίως, αναφέρεται στην έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΔΟΕ, ΙΕΑ).
Οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις πωλήσεις πετρελαίου από την Βενεζουέλα, προσφέρουν την δυνατότητα σε άλλους εξαγωγείς πετρελαίου να καλύψουν τις πιθανές ελλείψεις, αναφέρει ο ΔΟΕ στην έκθεση του.
«Αυτή την στιγμή η Βενεζουέλα προμηθεύει με περίπου 400 χιλιάδες βαρέλια ημερησίως την Κίνα και την Ινδία.
Παράλληλα μερικοί άλλοι προμηθευτές έχουν ήδη αξιοποιήσει την δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Βενεζουέλα.
Η Ρωσία αξιοποιώντας την δυνατότητα αυτή εξαιτίας των κυρώσεων αύξησε τις πωλήσεις πετρελαίου στις ΗΠΑ έως τις 150.000 βαρέλια ημερησίως», γράφουν οι αναλυτές του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας στην έκθεση τους.
Σύμφωνα με την έκθεση του ΔΟΕ, με την αυξανόμενη ζήτηση σε πετρέλαιο και την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ, στην αγορά πετρελαίου αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2019 ένα μικρό πλεόνασμα, αλλά στην συνέχεια, στο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, αναμένεται ένα έλλειμμα της τάξεως των 500.000 βαρελιών ημερησίως.
Στις 28 Ιανουαρίου οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις κατά της πετρελαϊκής εταιρείας PDVSA της Βενεζουέλας.
Σύμφωνα με τα αμερικανικά στοιχεία οι πωλήσεις πετρελαίου από την Βενεζουέλα προς τις ΗΠΑ, οι οποίες είναι βασικό αγοραστής του, έπεσαν αισθητά. Έτσι στο διάστημα από 4 έως 10 Φεβρουαρίου οι ΗΠΑ εισήγαν 117.000 βαρέλια ημερησίως έναντι των 587.000 βαρελίων που εισήγαν ημερησίως στο διάστημα από 21 έως 27 Ιανουαρίου, δηλαδή μια εβδομάδα πριν επιβληθούν οι αμερικανικές κυρώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης