Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα Ζηλανδία: Επιθέσεις και στα Βαλκάνια ετοίμαζε ο μακελάρης- Ταξίδια σε Βουλγαρία, Κροατία και Ουγγαρία

Νέα Ζηλανδία: Επιθέσεις και στα Βαλκάνια ετοίμαζε ο μακελάρης- Ταξίδια σε Βουλγαρία, Κροατία και Ουγγαρία
Ο μακελάρης είχε επισκεφθεί εκτός από τη Βουλγαρία, την Ουγγαρία, τη Βοσνία- Ερζεγοβίνη και την Κροατία
Την πρόθεσή του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας να συνεχίσει τι επιθέσεις του και σε ευρωπαικό έδαφος αποδεικνύουν στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η αστυνομία της της χώρας. Ερευνες γέχουν ξεκινήσει ήδη στη Βουλγαρία, μετά την αποκάλυψη για τα ταξίδια του Brendon Tarrant στην ανατολική Ευρώπη, πριν από τέσσερις μήνες.
Σύμφωνα με πληροφορίες της New Zealand Herald, όταν παρακολούθησαν στη Βουλγαρία τις δραματικές σκηνές από το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία, παρατήρησαν κυριλλική γραφή και ευρωπαϊκές επιγραφές στους γεμιστήρες αυτόματου όπλου που βρέθηκαν στα τεμένη.
Μεταξύ άλλων επρόκειτο για ονόματα γνωστών μαχών και ιστορικών φιγούρων που έδωσαν μάχη κατά των Οθωμανών.
Ο γενικός εισαγγελέας της Ν. Ζηλανδίας, Sotir Cacarov, δήλωσε ότι ο Tarrant ήταν στη Βουλγαρία το διάστημα 9-15 Νοεμβρίου πέρυσι, φτάνοντας εκεί με πτήση από το Ντουμπάι. Στις 10 Νοεμβρίου νοίκιασε αυτοκίνητο και ταξίδεψε από τη Σόφια στις πόλεις Πλέβεν, Γκάμπροβο, Μπάτσκοβο, Καζανλούκ, Μπλαγκόεβγκραντ και Πέρνικ, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τη Sofia Globe.
Από τη Βουλγαρία, ταξίδεψε αεροπορικώς στο Βουκουρέστι, όπου νοίκιασε αυτοκίνητο και πήγε στην Ουγγαρία.
Επίσης, ο μακελάρης έκανε αναφορές στο διαδίκτυο για ταξίδι στο Πακιστάν.
Ο Cacarov δήλωσε ότι συνεχίζονται οι έρευνες για τις επαφές που είχε ο Tarrant στη Βουλγαρία. Ο μακελάρης είχε ταξιδέψει στα Βαλκάνια και τον Δεκέμβριο του 2016, όταν τον είχαν δει στη Σερβία, όπου έφτασε με λεωφορείο από το Μαυροβούνιο.
Επίσης, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, είχε επισκεφθεί τη Βοσνία- Ερζεγοβίνη και την Κροατία.
Οι αρχές της Ν. Ζηλανδίας συνεργάζονται στενά και με τις αμερικανικές, καθώς στο μικροσκόπιο είναι λίστες επιβατών, χρήση πιστωτικών καρτών, κάρτες SIM, μέρη διαμονής και αρχεία με ενοικιάσεις αυτοκινήτων. «Πρέπει να δούμε αν ο σκοπός των ταξιδιών του ήταν να επισκεφθεί ιστορικά μέρη, ή κάτι άλλο», ανέφερε ο εισαγγελέας. Σημείωσε πάντως ότι έως τώρα δεν υπάρχουν αποδείξεις για τρομοκρατική δράση ή διασυνδέσεις του μακελάρη στη Βουλγαρία.
Στο μεταξύ, ο μακελάρης- που στο ανατριχιαστικό μανιφέστο του εξαπέλυε ευθείες απειλές κατά των Τούρκων- είχε επισκεφθεί αρκετές φορές την Τουρκία, σύμφωνα με το τουρκικό δίκτυο TRT. Συγκεκριμένα, βρέθηκε εκεί από τις 17 έως τις 20 Μαρτίου του 2016 και το διάστημα 13-25 Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς, σύμφωνα με αξιωματούχο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης