Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατηγορίες για ανθρωποκτονία στο μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας - Ετοίμαζε επιθέσεις και στα Βαλκάνια, είχε περάσει από την Ελλάδα

Κατηγορίες για ανθρωποκτονία στο μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας - Ετοίμαζε επιθέσεις και στα Βαλκάνια, είχε περάσει από την Ελλάδα
Η πρωθυπουργός της χώρας Arden δεσμεύθηκε (16/3) να αλλάξει τη νομοθεσία της χώρας και να καταργήσει την οπλοκατοχή
(upd3) Κατηγορίες για ανθρωποκτονία απαγγέλθηκαν στον μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας ο οποίος θα παραμείνει υπό κράτηση ως τις 5 Απριλίου οπότε και η υπόθεση θα παραπεμφθεί στο Ανώτερο Δικαστήριο του Κράισττσερτς. Την ίδια ώρα και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αποκαλύπτεται πως ο 28χρονος Brenton Tarrant, είχε περάσει και από την Ελλάδα, κατά τα ταξίδια του στα Βαλκάνια.
Ντυμένος με τη λευκή στολή των κρατούμενων και χωρίς παπούτσια ο 28χρονος Αυστραλός, δράστης του μακελειού σε δύο τεμένη στο Κράισττσερτς εμφανίστηκε το Σάββατο (16/3) στο δικαστήριο όπου του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες.
Αποτέλεσμα εικόνας για μακελαρης νεα ζηλανδία

Σύμφωνα με την εφημερίδα New Zealand Herald, ο Brendon Harrison Tarrant χαμογέλασε όταν οι δημοσιογράφοι τον φωτογράφησαν να κάθεται στο εδώλιο του κατηγορούμενου.
]«Φαινόταν ήρεμος και παρατηρούσε επί πολλή ώρα τους δημοσιογράφους και τους δικηγόρους», μετέδωσε δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού Radio New Zealand.
Ο Tarrant δεν ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, αλλά ούτε και να μη δημοσιοποιηθεί το όνομά του από το δικαστήριο
Ο δικαστής Paul Keller επέτρεψε στους φωτορεπόρτερ να τραβήξουν φωτογραφίες του Tarrant αλλά ζήτησε να δημοσιευθούν με το πρόσωπό του καλυμμένο από «μωσαϊκό», ενώ η δικαστική αίθουσα ήταν κλειστή για το κοινό. Σύμφωνα με την αστυνομία, είναι πιθανό να του απαγγελθούν και άλλες κατηγορίες.
Η χθεσινή επίθεση εναντίον δύο τεμενών στο Κράισττσερτς, που έχει κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 50 ανθρώπους και την οποία η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Jasinda Arden έχει χαρακτηρίσει τρομοκρατική, είναι η χειρότερη που έχει σημειωθεί στη χώρα.
Δύο ακόμη πρόσωπα βρίσκονται υπό κράτηση και η αστυνομία προσπαθεί να εξακριβώσει την εμπλοκή τους στην επίθεση. Κανένας από τους συλληφθέντες δεν είχε ποινικό μητρώο, ούτε βρισκόταν σε καταλόγους στη Νέα Ζηλανδία ή την Αυστραλία με πρόσωπα που παρακολουθούσαν οι αρχές.
Στο μεταξύ ένοπλοι αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί σε διάφορα σημεία σε όλες τις πόλεις της Νέας Ζηλανδίας, κάτι που είναι ασυνήθιστο για μια χώρα με πολύ χαμηλά ποσοστά ένοπλης βίας

Ετοίμαζε επιθέσεις στην Ευρώπη

Την πρόθεσή του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας να συνεχίσει τι επιθέσεις του και σε ευρωπαικό έδαφος αποδεικνύουν στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η αστυνομία της της χώρας. Ερευνες γέχουν ξεκινήσει ήδη στη Βουλγαρία, μετά την αποκάλυψη για τα ταξίδια του Brendon Tarrant στην ανατολική Ευρώπη, πριν από τέσσερις μήνες.
Σύμφωνα με πληροφορίες της New Zealand Herald, όταν παρακολούθησαν στη Βουλγαρία τις δραματικές σκηνές από το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία, παρατήρησαν κυριλλική γραφή και ευρωπαϊκές επιγραφές στους γεμιστήρες αυτόματου όπλου που βρέθηκαν στα τεμένη. 
Μεταξύ άλλων επρόκειτο για ονόματα γνωστών μαχών και ιστορικών φιγούρων που έδωσαν μάχη κατά των Οθωμανών.
Ο γενικός εισαγγελέας της Ν. Ζηλανδίας, Sotir Cacarov, δήλωσε ότι ο Tarrant ήταν στη Βουλγαρία το διάστημα 9-15 Νοεμβρίου πέρυσι, φτάνοντας εκεί με πτήση από το Ντουμπάι. Στις 10 Νοεμβρίου νοίκιασε αυτοκίνητο και ταξίδεψε από τη Σόφια στις πόλεις Πλέβεν, Γκάμπροβο, Μπάτσκοβο, Καζανλούκ, Μπλαγκόεβγκραντ και Πέρνικ, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τη Sofia Globe.
Από τη Βουλγαρία, ταξίδεψε αεροπορικώς στο Βουκουρέστι, όπου νοίκιασε αυτοκίνητο και πήγε στην Ουγγαρία.
Επίσης, ο μακελάρης έκανε αναφορές στο διαδίκτυο για ταξίδι στο Πακιστάν.
Ο Cacarov δήλωσε ότι συνεχίζονται οι έρευνες για τις επαφές που είχε ο Tarrant στη Βουλγαρία. Ο μακελάρης είχε ταξιδέψει στα Βαλκάνια και τον Δεκέμβριο του 2016, όταν τον είχαν δει στη Σερβία, όπου έφτασε με λεωφορείο από το Μαυροβούνιο. 
Επίσης, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, είχε επισκεφθεί τη Βοσνία- Ερζεγοβίνη και την Κροατία.
Οι αρχές της Ν. Ζηλανδίας συνεργάζονται στενά και με τις αμερικανικές, καθώς στο μικροσκόπιο είναι λίστες επιβατών, χρήση πιστωτικών καρτών, κάρτες SIM, μέρη διαμονής και αρχεία με ενοικιάσεις αυτοκινήτων. «Πρέπει να δούμε αν ο σκοπός των ταξιδιών του ήταν να επισκεφθεί ιστορικά μέρη, ή κάτι άλλο», ανέφερε ο εισαγγελέας. Σημείωσε πάντως ότι έως τώρα δεν υπάρχουν αποδείξεις για τρομοκρατική δράση ή διασυνδέσεις του μακελάρη στη Βουλγαρία.
Στο μεταξύ, ο μακελάρης- που στο ανατριχιαστικό μανιφέστο του εξαπέλυε ευθείες απειλές κατά των Τούρκων- είχε επισκεφθεί αρκετές φορές την Τουρκία, σύμφωνα με το τουρκικό δίκτυο TRT.
Συγκεκριμένα, βρέθηκε εκεί από τις 17 έως τις 20 Μαρτίου του 2016 και το διάστημα 13-25 Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς, σύμφωνα με αξιωματούχο.

Το πέρασμα από την Ελλάδα

Και από την Ελλάδα φέρεται να είχε περάσει ο 28χρονος Αυστραλός.
Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha»  ο Tarrant το 2016 είχε ταξιδέψει από το Κάιρο στην Αθήνα και από την Αθήνα στο Βουκουρέστι και στη συνέχεια επέστρεψε κάνοντας την ίδια διαδρομή, Βουκουρέστι – Αθήνα, Αθήνα – Κάιρο.
Οι Ελληνικές αρχές από την Παρασκευή διερευνούν την παρουσία του στην Ελλάδα.
Διαπίστωσαν ότι πέρασε από το Ελ. Βενιζέλος και διερευνούν εάν έμεινε και σε κάποια άλλη πόλη στην Ελλάδα.
Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν τεθεί οι δυο λέξεις που είναι γραμμένες πάνω σε όπλα του μακελάρη και έχουν σχέση με την χώρα μας: Το «Τουρκοφάγος», και το Λεπάντο,( σ.σ. έτσι ονομάζεται η Ναύπακτος).
Αυτές είναι οι αναφορές που κάνουν τις αρχές να ερευνούν τη σχέση του δράστη με τη χώρα μας.
Η Interpol έχει στείλει σήμα στο οποίο αναφέρει όλη τη δράση του, ζητώντας να ερευνήσει το ελληνικό τμήμα αν υπήρχε παρουσία του στην Ελλάδα.


Απαγόρευση της οπλοκατοχής προωθεί η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας

Η πρωθυπουργός Arden δεσμεύθηκε σήμερα να αλλάξει τη νομοθεσία της χώρας για την οπλοκατοχή, μία ημέρα μετά το μακελειό σε δύο τεμένη του Κράισττσερτς που διέπραξε ένας Αυστραλός με δύο ημι-αυτόματα όπλα τα οποία είχε στην κατοχή του νόμιμα.
«Ο δράστης είχε άδεια οπλοκατοχής την οποία είχε λάβει τον Νοέμβριο του 2017», διευκρίνισε η Arden στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από το Ουέλινγκτον, προτού μεταβεί στο Κράισττσερτς.
Ο 28χρονος δράστης είχε αγοράσει δύο ημι-αυτόματα όπλα, δύο κυνηγετικά τουφέκια και μία καραμπίνα, εξήγησε η ίδια.
«Απλώς και μόνο το γεγονός (…) ότι αυτός ο άνθρωπος είχε άδεια και αγόρασε τέτοιου είδους όπλα με κάνει να λέω ότι οι άνθρωποι θέλουν να αλλάξει αυτό και δεσμεύομαι ως προς αυτό» τόνισε η Arden.
«Μπορώ να σας πω ένα πράγμα αυτή τη στιγμή: οι νόμοι μας για την οπλοκατοχή θα αλλάξουν», διαβεβαίωσε η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει την απαγόρευση των ημι-αυτόματων όπλων.


Η Arden σημείωσε ότι έχουν γίνει τρεις προσπάθειες στο παρελθόν –το 2005, το 2012 και το 2017—για την αλλαγή της νομοθεσίας περί οπλοκατοχής. Η Νέα Ζηλανδία είχε αυστηροποιήσει τη νομοθεσία για την αγορά ημι-αυτόματων όπλων το 1992, δύο χρόνια αφού ένας ψυχικά διαταραγμένος άνδρας σκότωσε 13 ανθρώπους στο νησί Αραμοάνα. Ωστόσο αρκεί κάποιος να είναι άνω των 16 ετών για να ζητήσει να λάβει άδεια για ένα απλό όπλο, αφού παρακολουθήσει μαθήματα για την ασφαλή του χρήση. Με αυτή την άδεια μπορεί να αγοράσει και τουφέκια, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιεί ανεξέλεγκτα.
Σύμφωνα με παλαιότερη ανακοίνωση των υπηρεσιών διατήρησης της τάξης τα περισσότερα όπλα στη Νέα Ζηλανδία δεν είναι καταγεγραμμένα και η αστυνομία αγνοεί πόσα είναι «νόμιμα και πόσα παράνομα». Κατά την ίδια ανακοίνωση η νομοθεσία που προβλέπει τη δήλωση των ημι-αυτόματων όπλων έχει κενά.
Η πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε σήμερα ότι επιθυμεί την πλήρη απαγόρευση αυτού του είδους των όπλων, κάτι που η αστυνομία συστήνει από το 1997.
Το 2014 η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας είχε εκτιμήσει ότι πολίτες της χώρας έχουν στην κατοχή του νόμιμα 1,2 εκατομμύρια όπλα, κάτι που σημαίνει ότι αντιστοιχεί ένα όπλο σε κάθε τέσσερις κατοίκους. Η αστυνομία πόλης της Νέας Ζηλανδίας δεν οπλοφορεί και όταν παραστεί ανάγκη επεμβαίνουν οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας που είναι ένοπλες.

Στο γραφείο της πρωθυπουργού το «μανιφέστο» του μακελάρη

Το γραφείο της  Ardern ανακοίνωσε ότι ήταν μεταξύ των δεκάδων υπηρεσιών που έλαβαν ένα αντίγραφο του «μανιφέστου» του μακελάρη, λίγα  λεπτά πριν ξεκινήσει την επίθεσή του.
Ένας εκπρόσωπος της πρωθυπουργού επιβεβαίωσε ότι το κείμενο αυτό στάλθηκε σε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου η οποία δεν ελέγχεται από την ίδια την Ardern.
Το μανιφέστο στάλθηκε επίσης μαζικά σε ορισμένους υψηλόβαθμους πολιτικούς αξιωματούχους της Νέας Ζηλανδίας, καθώς και σε τοπικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Το μανιφέστο στάλθηκε λιγότερα από 10 λεπτά πριν εκδηλωθεί η επίθεση και δεν εξηγούσε τι επρόκειτο να συμβεί.
«Δεν υπήρχε καμία δυνατότητα να το σταματήσουμε», τόνισε ο εκπρόσωπος.
Οι αρχές έστειλαν αμέσως το «μανιφέστο» στην αστυνομία και τις υπηρεσίες ασφαλείας.
Ο 28χρονος δράστης της επίθεσης, είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο το κείμενο των 74 σελίδων με σκοπό να προκαλέσει τον φόβο.

Χθες (15/3) το bankingnews έγραφε:

Τουλάχιστον 49 νεκροί και 48 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της ένοπλης επίθεσης σε δύο τεμένη στην πόλη Κράιστσερτς στη Νέα Ζηλανδία, η οποία αποτελεί και την πλέον πολύνεκρη στην ιστορία της χώρας, με την πρωθυπουργό Jacinda Ardern να κάνει λόγο για τρομοκρατική επίθεση.
O επικεφαλής της αστυνομίας της Νέας Ζηλανδίας Mike Bush στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, δήλωσε ότι ένας άνδρας μεταξύ 25 και 30 ετών κατηγορείται για ανθρωποκτονία και πρόκειται να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου αύριο Σάββατο 16/3.
Ο δράστης, ο οποίος είχε δημοσιοποιήσει μανιφέστο μίσους κατά των μουσουλμάννων, είναι γεννημένος στην Αυστραλία, και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έφερε το ψευδώνυμο, "Brenton Tarrant".
Η αστυνομία εργάζεται για να καθορίσει την εμπλοκή των άλλων δύο υπόπτων που έχουν συλληφθεί, ενώ ένα τέταρτο πρόσωπο που έχει συλληφθεί ενδέχεται να μην έχει σχέση με τις επιθέσεις, επεσήμανε ο Bush.


«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το ένα πρόσωπο που συνελήφθη, όπως ενημερώθηκα, είναι πολίτης της Αυστραλίας, γεννημένος εδώ.
Ως μέλη της οικογένειας των νεοζηλανδών εξαδέλφων μας, σήμερα θρηνούμε, νιώθουμε σοκαρισμένοι, νιώθουμε φρίκη, νιώθουμε αγανάκτηση, και ορθώνουμε το ανάστημά μας για να καταδικάσουμε απόλυτα την επίθεση που διαπράχθηκε σήμερα από έναν εξτρεμιστή, έναν ακροδεξιό, έναν βίαιο τρομοκράτη» ανέφερε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Scott Morrisson.

Εκτελέσεις σε livestreaming

Όλα άρχισαν όταν στις 13.40 τοπική ώρα ο 28χρονος Αυστραλός έφτασε με το αυτοκίνητό του το οποίο ήταν γεμάτο με όπλα και εκρηκτικά έξω από τέμενος, πήρε ένα από τα αυτόματα όπλα που είχε μαζί του, εισήλθε στο τέμενος την ώρα της προσευχής και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο δράστης έκανε ζωντανή μετάδοση (livestreaming) επί τουλάχιστον 15 λεπτά της όλης ενέργειας του, από τη μετάβαση του στα δύο τεμένη μέχρι την ένοπλη εισβολή σε αυτά.
Ο 28χρονος πυροβόλησε 100 φορές μέσα στο τέμενος, ενώ στα όπλα που είχε μαζί του είχε γράψει ονόματα δραστών άλλων πολύνεκρων επιθέσεων.
Υπάρχουν εικόνες πως τον δείχνουν να πυροβολεί ένα προς ένα τα θύματα του ενώ στο βίντεο που τράβηξε την ώρα της επίθεσης φαίνονται οι πιστοί να είναι στο πάτωμα, χωρίς να είναι σαφές αν είναι νεκροί ή τραυματίες.


Το μανιφέστο του δράστη - Σχεδίαζα εδώ και 2 χρόνια την επίθεση

Εν τω μεταξύ στη δημοσιότητα δόθηκε κείμενο που είχε αναρτήσει ο δράστης λίγο πριν την επίθεση.
Σε αυτό αναφέρει πως σχεδίαζε την επίθεση εδώ και δύο χρόνια αν και αποφάσισε ότι στόχος του θα είναι το Κράιστσερτς πριν από τρεις μήνες.
«Μια επίθεση στη Νέα Ζηλανδία θα προκαλέσει την προσοχή στην επίθεση που δέχεται ο πολιτισμός μας, ότι δεν υπάρχει κανένα ασφαλές σημείο στον κόσμο, οι εισβολείς είναι παντού στις χώρες μας, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές» υποστηρίζει ο δράστης, τονίζοντας ότι «εκπροσωπεί τα εκατομμύρια των Ευρωπαίων και άλλων εθνικιστών» γράφοντας ότι «πρέπει να διασφαλίσουμε την ύπαρξη των ανθρώπων μας και το μέλλον των λευκών παιδιών».
Είναι χαρακτηριστικό πως σε ένα από τα έξι όπλα που είχε ο δράστης αναγράφεται η λέξη «τουρκοφάγος».
Πρόκειται για ένα ημιαυτόματο πυροβόλο όπλο τύπου AR-15 το οποίο έχει υποστεί τροποποιήσεις και χρησιμοποιήθηκε στην πολύνεκρη επίθεση.


Συλληπητήρια από αρχηγούς κρατών 
Tη βαθιά λύπη της για τη σημερινή επίθεση σε τεμένη στο Κράιστσερτς, που στοίχισε τη ζωή σε 49 ανθρώπους, εξέφρασε η βασίλισσα Ελισάβετ, αρχηγός του κράτους της Νέας Ζηλανδίας.
«Εκφράζω τη βαθιά λύπη μου για τα φρικτά γεγονότα που συνέβησαν σήμερα στο Κράιστσερτς.
Ο πρίγκιπας Φίλιππος και εγώ στέλνουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες και τους φίλους αυτών που έχασαν τη ζωή τους», αναφέρει σε δήλωσή της η βασίλισσα.
«Αποτίω επίσης φόρο τιμής στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και τους εθελοντές που παρέχουν υποστήριξη σ' αυτούς που έχουν τραυματισθεί.
Αυτή την τραγική στιγμή, οι σκέψεις και οι προσευχές μου πηγαίνουν σε όλους τους Νεοζηλανδούς».
Στην καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης στα δύο τεμένη της Νέας Ζηλανδίας προχώρησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ο οποίος έκανε λόγο για «τρομερή σφαγή» και για «49 αθώους νεκρούς».
«Τα θερμά συλλυπητήρια και οι καλύτερες ευχές μου για το λαό της Νέας Ζηλανδίας ύστερα από την τρομερή σφαγή στα τεμένη.
49 αθώοι άνθρωποι δολοφονήθηκαν άσκοπα, ενώ τόσοι άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά.
Οι ΗΠΑ θα σταθούμε στο πλευρό της Ν. Ζηλανδίας σε οτιδήποτε χρειαστεί» ανέφερε σε μήνυμα του στο twitter ο Trump.
Νωρίτερα ο Λευκός Οίκος είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία καταδίκαζε την τρομοκρατική επίθεση.
«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν έντονα την επίθεση στο Christchurch.
Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τα θύματα και τις οικογένειες τους.
Είμαστε αλληλέγγυοι με το λαό της Ν. Ζηλανδίας και με την κυβέρνηση του απέναντι σε αυτή την κακή πράξη μίσους» ανέφερε η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Sarah Sanders.
«Καταδικάζω κατηγορηματικά την τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε εναντίον μουσουλμάνων που προσεύχονταν στη Νέα Ζηλανδία και καταριέμαι αυτούς που την διέπραξαν», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan, ο οποίος υποστήριξε πως η επίθεση αυτή είναι «ένα νέο παράδειγμα της αύξησης του ρατσισμού και της ισλαμοφοβίας».
«Με αυτή την επίθεση, η εχθρότητα εναντίον του ισλάμ (...) ξεπέρασε τα όρια της ατομικής παρενόχλησης για να φθάσει στο επίπεδο ενός μαζικού φονικού.
Φαίνεται ξεκάθαρα ότι το όραμα του φονιά (...) κερδίζει έδαφος στη Δύση σαν ένας καρκίνος» είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker έκανε λόγο για πράξη παράλογης βίας.
«Αυτή η πράξη παράλογης βίας εναντίον αθώων στον χώρο προσευχής τους δεν μπορεί να είναι περισσότερο αντίθετη στις αξίες και στην κουλτούρα ειρήνης και ενότητας που η Ευρωπαϊκή Ένωση συμμερίζεται με τη Νέα Ζηλανδία» τόνισε ο Juncker ενώ και ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, J. Stoltenberg είπε πως «το ΝΑΤΟ βρίσκεται στο πλευρό της φίλης και εταίρου μας Νέας Ζηλανδίας για την υπεράσπιση των ανοικτών κοινωνιών μας και των αξιών που μοιραζόμαστε».
«Ελπίζω πως όλοι αυτοί που εμπλέκονται σε αυτό το έγκλημα θα τιμωρηθούν όπως τους πρέπει» τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, υποστηρίζοντας ότι «μια επίθεση εναντίον ειρηνικών προσώπων συγκεντρωμένων για να προσευχηθούν σοκάρει με την ωμότητα και τον κυνισμό της».
Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron τόνισε ότι «η Γαλλία ορθώνει το ανάστημά της εναντίον κάθε μορφής εξτρεμισμού και δρα με τους εταίρους της εναντίον της τρομοκρατίας στον κόσμο» ενώ η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel ανέφερε: «Συμμερίζομαι το πένθος των Νεοζηλανδών για τους συμπολίτες τους που δέχθηκαν επίθεση και σκοτώθηκαν από ρατσιστικό μίσος ενώ προσεύχονταν ειρηνικά στα τζαμιά τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης