Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αραχωβίτης: Ο αγροδιατροφικός τομέας επέδειξε ανθεκτικότητα - Συμβάλλει σημαντικά και στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

Αραχωβίτης: Ο αγροδιατροφικός τομέας επέδειξε ανθεκτικότητα - Συμβάλλει σημαντικά και στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας
Στα εγκαίνια της «Food Expo 2019»  ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης
«Ο αγροδιατροφικός τομέας επέδειξε ανθεκτικότητα κατά το διάστημα της οικονομικής κρίσης, ενώ συμβάλλει σημαντικά και στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας διαθέτοντας πολύ μεγάλες προοπτικές», τόνισε μιλώντας στα εγκαίνια της «Food Expo 2019»  ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης.
Σημείωσε μάλιστα ότι «η αξία των ελληνικών εξαγωγών εκτοξεύτηκε το 2018, σε επίπεδο ρεκόρ καθώς έφτασε τα 33,4 δισ. ευρώ, που είναι και το υψηλότερο ποσό διαχρονικά».
«Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ η συνολική αξία των εξαγωγών το 2018 ανήλθε στο ποσό των 33,4 δις ευρώ, έναντι 28,9 δις ευρώ το 2017, παρουσιάζοντας αύξηση 15,7%.
Η αντίστοιχη μεταβολή χωρίς τα πετρελαιοειδή και τα πλοία παρουσίασε αύξηση κατά 2,1 δις ευρώ, δηλαδή 10,6%», συμπλήρωσε ο κ. Αραχωβίτης, προσθέτοντας πως ήταν η καλύτερη επίδοση των τελευταίων 15 ετών.
Σημειώνεται ότι η μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη,  «Food Expo 2019», εγκαινιάστηκε σήμερα  στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», ανοίγοντας τις πύλες της στους επισκέπτες της.
Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα 18/3 Μαρτίου και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα προϊόντα από περίπου 1.300 Έλληνες και ξένους εκθέτες, ενώ τιμώμενη χώρα είναι ο Λίβανος.
Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση, εκτός από τον  υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Στ. Αραχωβίτη, παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, Θ. Μπούρας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης, ο βουλευτής της ΝΔ, Χ. Θεοχάρης, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος καθώς και οι πρέσβεις του Κατάρ, της Αιγύπτου, της Ιαπωνίας, της Λιθουανίας, του Βιετνάμ κ.α.
Για διεθνή αναγνώριση της έκθεσης μόλις λίγα χρόνια από την δημιουργία της έκανε λόγο ο Πρόεδρος της εταιρίας FORUM που διοργανώνει τη Food Expo, Ν. Χουδαλάκης προσθέτοντας παράλληλα ότι «απολαμβάνει τη στήριξη των επιχειρήσεων της εγχώριας αλλά και τις διεθνούς αγοράς», γεγονός που «αντικατοπτρίζει τη δυναμική του κλάδου και τις τεράστιες προοπτικές αύξηση των εξαγωγών για τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά».
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του τόνισε πως «πλέον η γαστρονομία αποτελεί προστιθέμενη αξία όχι μόνο στο τουριστικό προϊόν αλλά γενικότερα στην οικονομία» και «είναι αυτό που χρειάζεται η ελληνική οικονομία και ιδιαίτερα σε αυτή τη χρονική στιγμή που έχει αποδεσμευθεί από τις μνημονιακές της υποχρεώσεις προκειμένου να επανέλθουμε σε ένα σταθερό και βιώσιμο αναπτυξιακό μονοπάτι».
«Η Food Expo κατάφερε να φέρει τους αγοραστές εδώ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων, Γ. Κωνσταντόπουλος, συμπληρώνοντας ότι η έκθεση «δίνει στους Έλληνες εξαγωγείς αυτό που χρειαζόμαστε, ένα παράθυρο της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης