Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αλεξανδρούπολη: Σύλληψη ενός 60χρονου για κατοχή ποσότητας οστράκων ακατάλληλων για κατανάλωση, με σκοπό την εμπορία τους

Αλεξανδρούπολη: Σύλληψη ενός 60χρονου για κατοχή ποσότητας οστράκων ακατάλληλων για κατανάλωση, με σκοπό την εμπορία τους
Τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης κατέσχεσαν 1.253 κιλά οστράκων που μετέφερε ο 60χρονος
Στη σύλληψη ενός 60χρονου ημεδαπού για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση – εμπορία 1.253 κιλών οστράκων, ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση, προχώρησαν στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.
Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, μετά από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών της Λιμενικής Αρχής, εντόπισαν και  ακινητοποήσαν επί της επαρχιακής οδού Δικέλλων Μεσημβρίας Αλεξανδρούπολης, ένα Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό τον 60χρονο, με το οποίο μετέφερε σάκους με δίθυρα μαλάκια (όστρακα).
Το εν λόγω όχημα οδηγήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε – διακινούσε, συνολικά 61 σάκους δίθυρων μαλακίων του είδους αχιβάδα (ruditapes decussatus), συνολικού βάρους 1.253 κιλών, εκ των οποίων τα 860 κιλά ήταν 43 σάκοι, υπολειπομένων διαστάσεων.
Τα συγκεκριμένα αλιεύματα δεν έφεραν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευσή τους και δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά, ενώ το όχημα δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά των οστρακοειδών, λόγω μη τήρησης κανόνων ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το όχημα , καθώς και η ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης