Χρηματιστήριο

Νέα αύξηση της short θέσης στην Εθνική από το Oceanwood - Μείωσε σε Πειραιώς το Marshall

tags :
Νέα αύξηση της short θέσης στην Εθνική από το Oceanwood - Μείωσε σε Πειραιώς το Marshall
Πλέον οι συνολικές short θέσεις στο ΧΑ έχουν αγγίξει 120 εκατ. με στόχο 130 εκατ. μετοχές
Σε αύξηση της short θέσης του στη μετοχή της Εθνικής προχώρησε το fund Oceanwood, αφού σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς το ποσοστό του ανήλθε στο 1,31%, από 1,24% προηγουμένως.
Την ίδια ώρα, το Marshall "εξαφανίστηκε" από τους short, καθώς μείωσε κάτω από το όριο της ενημέρωσης το ποσοστό του στην Πειραιώς, από 0,52% που ήταν προηγουμένως.
Πλέον οι συνολικές short θέσεις έχουν αγγίξει 120 εκατ. με στόχο 130 εκατ. μετοχές, ενώ όσο ο τραπεζικός δεικτης πλησιάζει τις 605 μονάδες (σ.σ. σήμερα είναι στις 591 μονάδες), τόσο το "παιχνίδι" των short θα γίνεται πιο σκληρό.
Ήδη το bankingnews έχει έως τώρα παρουσιάσει έγκαιρα τα σχέδια των short funds όπως Oceanwood και Lansdowne στις ελληνικές τράπεζες.
Να σημειωθεί ότι έως τις 750 μονάδες τα short funds αντέχουν με άνεση τις ανοδικές κινήσεις των τραπεζών.
Υπάρχουν ενδείξεις που θέλουν τα short funds να οδηγήσουν την χρηματιστηριακή αγορά στις 650 μονάδες από τις 700 μονάδες της τρέχουσας περιόδου.
Το σχέδιο δεν είναι δύσκολα υλοποιήσιμο καθώς όλα θα εξαρτηθούν από τις εισροές νέων κεφαλαίων από τους long επενδυτές.
Σημειώνεται ότι το bankingnews έγκαιρα είχε προειδοποιήσει ότι στην περίοδο του ράλι στις τράπεζες δεν σημειώθηκε short covering δηλαδή κλείσιμο ανοικτών θέσεων και η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε εκ των πραγμάτων.

Αναλυτικά οι short θέσεις στην ελληνική αγορά



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης