Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Φτωχά τα αποτελέσματα της ΕΧΑΕ – Καλή και οριακά ανώτερη των εκτιμήσεων η απόδοση στους μετόχους

tags :
Φτωχά τα αποτελέσματα της ΕΧΑΕ – Καλή και οριακά ανώτερη των εκτιμήσεων η απόδοση στους μετόχους
Οφέλη από τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος και νέες εισαγωγές και αυξήσεις κεφαλαίου περιμένει η διοίκηση για το 2019
Με αποτίμηση 261 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη ύψους 3 εκατ. ευρώ από την ΕΧΑΕ το 2018 δεν μπορούν παρά να κριθούν φτωχά, αφού παραπέμπουν σε υψηλό p/e.
Πάντως ήταν ανάλογα των εκτιμήσεων των αναλυτών όπως και η απόδοση στους μετόχους η οποία συνολικά είναι 0,16 ευρώ ανά μετοχή ή κοντά στο 3,8% .
Οι αναλυτές σημειώνεται πως περίμεναν 0,15 ευρώ συνολικά και η εταιρεία θα δώσει μέρισμα 0,05 ευρώ και επιστροφή κεφαλαίου 0,11 ευρώ ανά μετοχή.
Η διοίκηση περιμένει ένα καλύτερο 2019 και όπως σημειώνει πως η προσδοκώμενη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος αναμένεται να δώσει ευκαιρίες για άντληση κεφαλαίων μέσα από τη χρηματιστηριακή αγορά.
Για το 2019 προγραμματίζονται νέες εισαγωγές εταιρειών καθώς και αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, γεγονός το οποίο θα ανατροφοδοτήσει το ενδιαφέρον των επενδυτών.
Στο πλαίσιο αυτό, οι συνθήκες αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές για την ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεων μέσω του Χρηματιστηρίου.
Με τη σειρά της, μια τέτοια εξέλιξη θα ανατροφοδοτούσε το θετικό κλίμα για την χρηματιστηριακή αγορά.
Πάντως πρέπει να σημειωθεί πως από το ΧΑ δεν αποκλείεται να αποχωρήσουν με τις υπάρχουσες ανακοινώσεις και πληροφορίες περί τις 9 εισηγμένες με συνολική αποτίμηση 2,3 δισ. ευρώ.
Βάσει ισολογισμού, η ΕΧΑΕ είχε στο τέλος του 2018 καθαρή θέση 110,7 εκατ. ευρώ άρα παίζει με p/bv 2,3 φορές.
Ο τραπεζικός δανεισμός είναι μηδενικός και τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονταν στα 74,6 εκατ. ευρώ έναντι 85,8 εκατ. ευρώ στην αρχή του 2018.
Οι λειτουργικές ταμειακές ροές ήταν φτωχές και δεν κάλυψαν το ύψος της επιστροφής κεφαλαίου και του μερίσματος με αποτέλεσμα να μειωθούν τα ταμειακά διαθέσιμα.
Σημειώνεται πως σήμερα (19/3) η διοίκηση θα ενημερώσει τους αναλυτές μέσω τηλεδιάσκεψης για τα αποτελέσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης