Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Μικτές τάσεις στις τράπεζες, οριακή άνοδος στο κλείσιμο

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Μικτές τάσεις στις τράπεζες, οριακή άνοδος στο κλείσιμο
ΑΓΟΡΑ: Μεταβλητότητα στη σημερινή συνεδρίαση αλλά τελικά επικράτησε η ανοδική κίνηση έστω και κατά 0,14%. Χαμηλός ήταν ο καθαρός τζίρος αν αφαιρέσουμε τα πακέτα.

Οι τράπεζες είχαν μικτές τάσεις με τη Eurobank να είναι δυνατή και τους αγοραστές να κρατάνε τη μετοχή υψηλότερα. Από την άλλη η Πειραιώς υποχώρησε σημαντικές και μικρότερες απώλειες είχε η Εθνική. Αμετάβλητη η Alpha Bank.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Ξεχώρισε σήμερα με άνοδο 2,7% και κλείσιμο στα 9,12 ευρώ. Υψηλός ο όγκος που ξεπέρασε τις 415 χιλ. τεμάχια.

GRIVALIA: Η άνοδος της Eurobank τραβάει υψηλότερα και τη συγκεκριμένη μετοχή αφού υπάρχει σχέση ανταλλαγής. Πάνω από τα 10 ευρώ και λίγο κάτω από το 1 δισ. ευρώ η αποτίμηση.

FOURLIS: Ικανοποίηση αναλυτών και όπως φαίνεται και επενδυτών. Η μετοχή στα 5,15 ευρώ με άνοδο 1,98% και όγκο 54 χιλ. τεμάχια.

Η νέα πολιτική της ΙΚΕΑ International θα ωφελήσει την εταιρεία αφού θα ανοίξει μικρότερα καταστήματα. Ήδη ψάχνει 4 πόλεις σε Ελλάδα και Βουλγαρία για επέκταση μέσω μικρότερων καταστημάτων.

MERMEREN: Θα προταθεί στη γενική συνέλευση διανομή 22,8 εκατ. ευρώ ή 4,869 ευρώ ανά μετοχή. Εξαιρετική μερισματική απόδοση που δεν την βρίσκεις εύκολα μεταξύ των εισηγμένων.

Ένας και από τους λόγους που η μετοχή έχει καταγράψει άνοδο στις τελευταίες συνεδριάσεις. Θα πούμε μόνο πως κάποτε και δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια η τιμή της μετοχής ήταν εκεί που είναι σήμερα το μέρισμα.

Στα 59 ευρώ έκλεισε η μετοχή με άνοδο 7,27% και όγκο 376 ΕΛ.ΠΙΣ. Η αποτίμηση στα 276 εκατ. ευρώ.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Εξαιρετική η μετοχή και σήμερα στα τερματικά. Με μεγάλες εντολές αγοράς και καλό όγκο συναλλαγών. Στα 0,4580 ευρώ με άνοδο 7,01% και όγκο 65 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΤΡΑΚ: Η ζημιά ύψους 7,5 εκατ. ευρώ από το «χάρισμα» της ΕΛΤΡΕΚΚΑ δεν έχει διευκρινιστεί ποια χρήση θα επηρεάσει ή αν θα υπάρξει πρόβλεψη και μοίρασμα της ζημιάς.

Θεωρούμε πως η επίπτωση θα είναι μικρή για την εισηγμένη και μπορεί να τα καταφέρει και να παραμείνει φθηνή στο ταμπλό.

Όμως κοιτώντας τη λογιστική κατάσταση της ΕΛΤΡΕΚΚΑ δεν βγάζουμε το συμπέρασμα πως το 50% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας έχει αρνητική αξία 7 εκατ. ευρώ. Αντιθέτως…

Θεωρούμε πως πρέπει να δοθούν εξηγήσεις για το τίμημα. Θα επανέλθουμε με περισσότερα στοιχεία και ανάλυση.

ΔΕΗ: Η μείωση της έκπτωσης θα είναι καλή για τους μετόχους, αλλά όχι για τους καταναλωτές. Η σύγκριση των τιμολογίων μετά την έκπτωση θα καθορίσει το αν θα υπάρξει φυγή καταναλωτών.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Απώλειες 3,13% και κλείσιμο στα 1,86 ευρώ με όγκο 10 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 75,6 εκατ. ευρώ.

ΚΑΡΑΤΖΗ: Στα 7,5 ευρώ το κλείσιμο με άνοδο 6,38% και όγκο 1.500 τεμάχια. Στο κλείσιμο έμειναν στην πλευρά των πωλητών 3,1 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 110 εκατ. ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Στα υψηλά ημέρας έκλεισε η μετοχή και συγκεκριμένα στα 1,31 ευρώ με άνοδο 3,15% και όγκο 14 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης