Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Πακέτο 31 εκατ. τεμαχίων στη Eurobank, με το RWC να αναδιαρθρώνει τις θέσεις του

tags :
Πακέτο 31 εκατ. τεμαχίων στη Eurobank, με το RWC να αναδιαρθρώνει τις θέσεις του
Η long RWC προχωρά σε αναδιαρθρώσεις θέσεων που λάμβανε το τελευταίο διάστημα στη Eurobank
Με ένα πακέτο στην εκπνοή της σημερινής 21/3 συνεδρίασης η μετοχή της Eurobank έκλεψε την παράσταση, καθώς το RWC προχωρά σε αναδιαρθρώσεις θέσεων που λάμβανε το τελευταίο διάστημα.
Ειδικότερα, στις 17:18 διακινήθηκε ένα πακέτο 31 εκατ. τεμαχίων στην τιμή των 0,67 ευρώ, συνολικής αξίας 20,6 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή έκλεισε στα 0,6675 ευρώ καταγράφοντας κέρδη 1,44%.
Όπως έχει αναφέρει από τις 28 Φεβρουαρίου το bankingnews.gr, η μετοχή της Eurobank βρίσκεται στο επίκεντρο long και short χαρτοφυλακίων.
Ενώ οι short επιμένουν όπως το Oceanwood και Lanadowne με 67 εκατ μετοχές ανοικτές πωλήσεις στην Eurobank αποκαλύφθηκε ποιο επενδυτικό σχήμα αγόραζε μετοχές της Eurobank το τελευταίο διάστημα.
Η RWC Asset Advisors είναι διαχειριστής επενδύσεων σε διάφορα funds και έχει αποκτήσει 114,32 εκατ μετοχές ή 5,23% των μετοχών της Eurobank από 3,27% που κατείχε προηγουμένως.
H RWC Asset Advisors με έδρα την Florida έχει επικεφαλής τον Michael Corcell πρώην στέλεχος της Morgan Stanley και κάνει διαχείριση χαρτοφυλακίων funds όπερ σημαίνει ότι τα 114 εκατ μετοχές της Eurobank δεν τα κατέχει ένας αλλά διάφοροι θεσμικοί επενδυτές.
Το ενδιαφέρον στοιχείο εδώ είναι ποια επενδυτική τάση θα κερδίσει καθώς τα στοιχήματα είναι μεγάλα…
Να σημειωθεί ότι το Fairfax δεν μπορεί να αγοράσει άλλες μετοχές Eurobank γιατί στο ενιαίο σχήμα μετά την απορρόφηση της Grivalia θα κατέχει 32,9% και ως γνωστό πάνω από 33% υποχρεούται σε δημόσια πρόταση που προφανώς δεν περιλαμβάνεται στα σχέδια του καναδικού fund.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης