Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Folli Follie: Έχει δώσει 20 εκατ. για αμοιβές σε ξένους συμβούλους και δικηγορικά γραφεία

tags :
Folli Follie: Έχει δώσει 20 εκατ. για αμοιβές σε ξένους συμβούλους και δικηγορικά γραφεία
Που «κολλάει» η συμφωνία με τους  ομολογιούχους
Σε test αντοχής υποβάλλουν οι ομολογιούχοι τη Folli Follie  και πιο συγκεκριμένα Christopher Foley του κερδοσκοπικού Fund Houlihan Lokey που σε ρόλο  ηγέτη της ομάδας  των ομολογιούχων που να σημειωθεί ελέγχει το 27%  …έφερε το παιχνίδι στις καθυστερήσεις.
Η αρχική συμφωνία της διοίκηση της Folli  Follie με τους ομολογιούχους από τις 13 Φεβρουαρίου ακόμη δεν έχει γίνει νομικό κείμενο  και βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας για την ολοκλήρωσή του.
Αξιόπιστη πηγή υποστηρίζει ότι η ομάδα  νομικών που έχει αναλάβει τη σύνταξη του τελικού κειμένου ροκανίζει το χρόνο με τους νομικούς συμβούλους των ομολογιούχων να  βρίσκουν δικαιολογίες έτσι ώστε να ακυρώνονται προγραμματισμένα ραντεβού εργασίας με την ομάδα νομικών της Folli – Follie.
Ωστόσο η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν τα τιμολόγια που έφθαναν στα γραφεία της διοίκησης της εταιρείας από τους νομικούς συμβούλους των ομολογιούχων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κόστη της συμφωνίας τα έχει αναλάβει η Folli  Follie.
Τα τιμολόγια που φθάνουν από τους δικηγόρους στα γραφεία της εταιρείας έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στον παραλήπτη που είναι το λογιστήριο της εταιρείας, καθώς τα τιμολόγια ξεπερνούν κατά πολύ τα συμφωνηθέντα και το αρχικό πλάνο του κόστους.
Με το δευτερόλεπτο χρεώνουν οι ξένοι για τις υπηρεσίες τους που προσφέρουν  και τα  ποσά που απαιτούν είναι αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
Σε μερικές περιπτώσεις τα τιμολόγια αναγράφουν ποσά που φθάνουν τις 200.000 ευρώ από 100.000 που προέβλεπε η αρχική συμφωνία.
Η διοίκηση της Folli - Follie έστειλε μήνυμα δυσαρέσκειας προς κ. Christopher Foley και το νομικό γραφείο που ασχολείται με την υπόθεση «παγώνοντας» στην ουσία τις πληρωμές με σκοπό να περιορισθούν τα έξοδα και υπέρογκες αμοιβές του δικηγορικού γραφείου.
Από την πλευρά του το δικηγορικό γραφείο στην κυριολεξία άφησε τα μολύβια κάτω αφού βλέπει ότι τα τιμολόγια δεν εξοφλούνται με τους ρυθμούς που γίνονταν στο πρόσφατο παρελθόν.  
Αξίζει  να σημειωθεί ότι η  Folli  Follie από τον περασμένο  Μάιο  έχει ξοδέψει περισσότερα  από 20 εκατ  ευρώ σε συμβούλους και δικηγόρους για τη διάσωση της εταιρείας μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου όταν οι ανάγκες για χρηματοδότηση από τους  ομολογιούχους  ανέρχεται  στα 42 εκατ. ευρώ.  
Σύμφωνα με πληροφορίες η PwC βρίσκεται στην τελική ευθεία για την σύνταξη των λογιστικών καταστάσεων του 2017 και ο χρόνος ολοκλήρωσης των οικονομικών  καταστάσεων εκτιμάται ότι θα είναι μέσα στον Απρίλιο με το επιτελείο να  προσπαθεί τη διασαφήνιση κάποιων  λεπτομερειών- αστερίσκων επί των  οικονομικών καταστάσεων.
Πάντως η διοίκηση της Folli Follie εμφανίζεται αρκετά ικανοποιημένη από την είσοδο του Χαράλαμπου Κύρκου και του Βύρωνα Μπαλλή στο ΔΣ της εταιρείας καθώς πρόκειται για δύο έμπειρα στελέχη από τον τραπεζικό κλάδο.
Από ορισμένους ερμηνεύτηκε ως ψήφο εμπιστοσύνης προς την εταιρεία η οποία παρά τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι σε θέση να προσελκύει αξιόλογα στελέχη από την τραπεζική αγορά.          

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης