Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μάνθος (Aenaon Markets): Ταλανίζεται πλησίον της ζώνης στήριξης των 715 με 700 μονάδων ο Γ.Δ.

tags :
Μάνθος (Aenaon Markets): Ταλανίζεται πλησίον της ζώνης στήριξης των 715 με 700 μονάδων ο Γ.Δ.
Ανοδική ή καθοδική λύση του εν λόγω σχηματισμού με αυξημένο τζίρο συναλλαγών  θα ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά  των ενεργών επενδυτών
Ο Γενικός Δείκτης του ελληνικού χρηματιστηρίου δείχνει να ταλανίζεται πλησίον της ζώνης στήριξης των 715 με 700 μονάδων δίχως μέχρι τώρα να έχει αποδείξει ότι διαθέτει τις κατάλληλες δυνάμεις για να διέλθει πάνω από τις 742 και κυρίως πάνω από τις 750 μονάδες, σημειώνει στο εβδομαδιαίο του τεχνικό σχόλιο για την αγορά, ο Απόστολος Μάνθος, υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης στην AENAON MARKETS.
Έτσι μέχρι να καλλιεργηθεί και να αναπτυχθεί η εν λόγω ανοδική κίνηση ο δείκτης θα λαμβάνει τιμές μέσα στο αποτυπωμένο βραχυχρόνιο κανάλι, όπου έχει ως άνω πλευρά τις 735 μονάδες και ως κάτω τις 697 μονάδες, αναφέρει ο αναλυτής.
Ανοδική ή καθοδική λύση του εν λόγω σχηματισμού με αυξημένο τζίρο συναλλαγών θα ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά των ενεργών επενδυτών βάζοντας ως αρχικό στόχο κίνησης για το μεν πρώτο σενάριο τις 750 μονάδες και για το δε δεύτερο τις 683 με 678 μονάδες.
Βραχυχρόνια κόπωση και ανοδικό δισταγμό έφερε η επαφή του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 με το όριο των 1900 μονάδων δημιουργώντας συνθήκες καθοδικής υποχώρησης προς τη στήριξη των 1855 μονάδων, αναφέρει ο κ.Μάνθος.
Όσο ο δείκτης τώρα κρατάει τις 1855 με 1845 μονάδες θα επιχειρήσει άλλη μια προσπάθεια ανοδικής διευθέτησης της περιοχής αντίστασης, που εκτείνεται μεταξύ των 1900 μονάδων και του σημείου από όπου διέρχεται η άνω πλευρά του μεσοπρόθεσμου καναλιού στις 1922 μονάδες περίπου.
Όμως μια καθοδική διάτρηση των 1845 μονάδων θα προκαλέσει βίαιη καθοδική κίνηση προς τις 1810 με 1800 μονάδες.
Η διαγραμματικά στρυφνή αντίσταση των 604 μονάδων για το Τραπεζικό Δείκτη ενεργοποίησε γρήγορη καθοδική κίνηση αποφυγής προς τη σημαντική στήριξη των 550 με 563 μονάδων καταστρατηγώντας όμως στη πορεία τον μέχρι πρότινος ισχυρό δίαυλο επικοινωνίας και βραχυχρόνιας κίνησης των Bulls.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνέχεια καθώς εάν δηλωθεί αδυναμία διακράτησης των 550 μονάδων τότε το στρατόπεδο των Bears θα πάρει το πάνω χέρι σπρώχνοντας το Τραπεζικό Δείκτη προς το 500ρικο.
Προσοχή όμως γιατί εάν ο δείκτης πατήσει ανέλπιστα με δύναμη πέριξ των 550 μονάδων και τιναχτεί άνω των 604 μονάδων τότε τα αίματα στο ταμπλό του ελληνικού χρηματιστηρίου θα ανάψουν για τα καλά καβαλώντας πλέον το «καλάμι» για τις 670 μονάδες, καταλήγει ο κ.Μάνθος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης