Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μίχαλος: Η ανάγκη για μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μεγαλύτερη από ποτέ

Μίχαλος: Η ανάγκη για μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μεγαλύτερη από ποτέ
Οι εκλογές αυτές θα είναι καθοριστικές για να αποφασίσουμε ποια Ευρώπη θέλουμε πραγματικά, τόνισε ο κ. Μίχαλος
Την ανάγκη να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η Ευρωπαϊκή Ένωση, υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΒΕΑ, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Κωνσταντίνος Μίχαλος, στην ομιλία του ανέφερε ότι σήμερα, μέσα σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία, η ανάγκη για μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μεγαλύτερη από ποτέ.
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ τόνισε ότι οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα είναι σοβαρότεροι από ποτέ, καθώς τόσο στον πυρήνα όσο και στην περιφέρεια της ευρωζώνης, οι πολίτες αισθάνονται απογοητευμένοι.
Όπως είπε ο κ. Μίχαλος: «Σε αυτό συνέβαλαν βεβαίως οι πολιτικές λιτότητας των περασμένων ετών, οι οποίες οδήγησαν στην ανεργία και στην περιθωριοποίηση ένα μεγάλο μέρος του ευρωπαϊκού πληθυσμού.
Συνέβαλε, επίσης, η έξαρση του μεταναστευτικού προβλήματος και η αδυναμία της ευρωπαϊκής ηγεσίας να το διαχειριστεί αποτελεσματικά και με συνοχή.
Όλα αυτά δημιούργησαν πρόσφορο έδαφος για τις δυνάμεις του λαϊκισμού, οι οποίες επένδυσαν στο φόβο, την ανασφάλεια και την απογοήτευση των πολιτών.
Ωστόσο, η αποδυνάμωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία ζητούν οι ενισχυμένες δυνάμεις του ευρωσκεπτικισμού, θα είχε καταστροφικές συνέπειες για όλους.
Οι εκλογές αυτές θα είναι καθοριστικές για να αποφασίσουμε ποια Ευρώπη θέλουμε πραγματικά» είπε.
Στη συνέχεια ο ίδιος τόνισε «θα χρειαστούμε γενναίες ευρωπαϊκές πολιτικές, για την ενδυνάμωση των ευρωπαϊκών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειάς τους.
Για την ανάπτυξη επαρκών και καινοτόμων μηχανισμών χρηματοδότησης επενδύσεων.
Για τη διευκόλυνση της δικτύωσης και τη βελτίωση της πρόσβασης στην καινοτομία».
«Στις ευρωεκλογές έχουμε την ευκαιρία να αναδείξουμε εκπροσώπους, οι οποίοι θα διεκδικήσουν και θα προωθήσουν όλα αυτά τα αιτήματα, προς όφελος του Έλληνα/Ευρωπαίου πολίτη, που θα δώσουν φωνή σε όσους θέλουν να δημιουργήσουν και να προκόψουν, μέσα σε μια οικονομικά ισχυρή, αλλά πάνω από όλα σε μία συνεκτική Ευρώπη», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης