Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Σταθεροποιητικό κλίμα με μη τραπεζικές μετοχές στο επίκεντρο

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Σταθεροποιητικό κλίμα με μη τραπεζικές μετοχές στο επίκεντρο
ΑΓΟΡΑ: Βγήκαν όλοι μετά από ράλι 130 μονάδων να μιλήσουν για τις φοβερές προοπτικές της χώρας και για τη φτήνια των ελληνικών μετοχών. Λες και πριν το ράλι, ένα-δυο μήνες δηλαδή πριν ήταν άλλη χώρα και άλλαξε προχθές.

Βρε τι μας λέτε! Αλλά από την άλλη αποφεύγει το μεγάλο fund τις τράπεζες. Γιατί βρε παιδιά, αφού οι προοπτικές είναι εξαιρετικές αποφεύγετε τις τράπεζες;

Μην πούμε για τις αναλύσεις στις τράπεζες που όλες έγιναν μετά το ράλι και βρήκαν και καταλύτες και προοπτικές. Πριν το ράλι κανείς δε μας έλεγε για τις προοπτικές.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Τα νούμερα λένε την αλήθεια, όσοι δεν τα μαγειρεύουν. Για εμάς αυτός είναι ο οδηγός και εκεί βρίσκουμε ασφάλεια. Τώρα αν θα βελτιωθεί η κατάσταση στη χώρα, αυτό θα είναι θετικό γιατί οι καλές εταιρείες θα γίνουν καλύτερες.

Βλέπουμε εισηγμένες να ανακοινώνουν χρήση 2018 και να παίζουν με μονοψήφιο p/e, χαμηλό p/bv και μικρό δανεισμό. Αυτές πρέπει να απασχολούν τους επενδυτές. Αυτές πρέπει να ψάχνουν και να κυνηγάνε. Ούτε stories, ούτε αν γίνει το ένα και το άλλο θα γίνει καλύτερη. Να είναι ήδη καλές και να γίνουν ισχυρότερες.

ΟΤΕ: Κάνει την κίνηση προς τα 12 ευρώ και κάπου εδώ η τεχνική ανάλυση κάνει λόγο για κατοχύρωση κερδών. Με βάση την κερδοφορία η μετοχή δεν είναι φθηνή.

JUMBO: Στήριξε την αγορά σήμερα και έκλεισε με καλή άνοδο και την αποτίμηση πάνω από τα 12 ευρώ. Παραμένει φθηνή αφού έχει αρνητικό καθαρό δανεισμό, φοβερή κερδοφορία και δίνει και καλό μέρισμα.

ΟΠΑΠ: Το μέρισμα είναι αυτό που έδωσε άνοδο στη μετοχή και λιγότερο τα κέρδη. Έχει μπροστά του καλούς καταλύτες για ανάπτυξη και βελτίωση μεγεθών. Περιμένουμε να δούμε τι θα πουν οι αναλυτές, για τα κέρδη των επόμενων χρήσεων. Με αυτά του 2018 δεν είναι φθηνός.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με μικρές απώλειες έκλεισε ο τραπεζικός δείκτης, αλλά η Eurobank ξεχώρισε και σήμερα κλείνοντας μάλιστα στο υψηλό ημέρας. Η Alpha Bank έκλεισε αμετάβλητη και με απώλειες Πειραιώς και Εθνική.

FRIGOGLASS: Πάλι ζημιές, αρνητική η καθαρή θέση, αυξήθηκε ο καθαρός δανεισμός κ.α. Η μετοχή στο -12% με υψηλό όγκο συναλλαγών. Μάλιστα στο κλείσιμο βγήκαν εκατοντάδες χιλιάδες κομμάτια προς πώληση με τα περισσότερα να βρίσκουν αγοραστή.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Όταν είχαμε γράψει για το discount έναντι του Υγεία η μετοχή ήταν σημαντικά χαμηλότερα. Όταν ξαναγράψαμε αρχές Φλεβάρη είχαμε εντοπίσει discount 45%.
Από την αρχή του έτους έχει άνοδο 69% και νομίζουμε πως το discount έχει κλείσει. Εκτός και αν γίνει άλλη έκπληξη.

ΙΑΣΩ: Περιμένουμε να ακούσουμε τη δημόσια πρόσφορα, αλλά κυρίως περιμένουμε το αποτέλεσμα γιατί ακούμε πως κάποιοι με αυτά που βλέπουν στον κλάδο δεν πουλάνε στα 1,50 ευρώ.

CENTRIC: Δυνατό μάζεμα σήμερα κόντρα σε αυτούς που προσπαθούσαν και πάλι να την κλείσουν χαμηλότερα. Μας κάνει εντύπωση που η εταιρεία αγόραζε ίδιες μετοχές σε πολλαπλάσια επίπεδα και δεν το κάνει τώρα που περιμένει να πάρει και κάμποσα εκατομμύρια.

ΑΒΑΞ: Μπορεί να αλλάζει όνομα και να προχωράει σε αύξηση 20 εκατ. ευρώ, αλλά θεωρούμε πως είναι μικρή. Θα μου πείτε πόσα να βάλουν; Δεν κάνουν όμως πολλά με 20 εκατ. ευρώ αφού υπάρχει σημαντική μόχλευση.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Έκλεισε με απώλειες 1,79% καθώς πιστεύουμε πως τα αποτελέσματα είχαν προεξοφληθεί. Η εταιρεία είχε κάνει καλή ενημέρωση, η αγορά ήξερα ότι θα υποχωρήσει ο καθαρός δανεισμός και το ύψος του μερίσματος.

Επομένως δεν περίμενε κάτι νέο. Το σημαντικό είναι πως η μετοχή είναι φθηνή με βάση την κερδοφορία του 2018.

LAMDA: Καθόλου καλή η εικόνα της. Με απώλειες 1,25% και τιμή στα 6,31 ευρώ δεν έχει δώσει κάποια αξιόλογη απόδοση στη διάρκεια της ανοδικής κίνησης του ΧΑ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης