Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Μερίδιο από το 1 δισ. ευρώ τζίρο της ηλεκτροδότησης Δημοσίου - Δήμων διεκδικούν οι ιδιώτες πάροχοι

tags :
Μερίδιο από το 1 δισ. ευρώ τζίρο της ηλεκτροδότησης Δημοσίου - Δήμων διεκδικούν οι ιδιώτες πάροχοι
H εταιρία Elpedison έχει ήδη αποστείλει επιστολές σε όλους τους Δήμους της χώρας, καλώντας τους να προχωρήσουν σε διαγωνισμούς
Μερίδιο από τον τζίρο της κατανάλωσης ρεύματος του δημοσίου και των Δήμων που προσεγγίζει το 1 δισ. ευρώ και που σήμερα μονοπωλείται από τη ΔΕΗ είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν οι ιδιώτες πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας.
Αυτό έγινε σαφές από τις τοποθετήσεις εκπροσώπων της Elpedison και της Protergia στο συνέδριο Power & Gas Supplay.
Tόσο ο διευθύνων σύμβουλος της Elpedison κ. Νίκος Ζαχαριάδης όσο και ο γενικός διευθυντής της Protergia κ. Ντίνος Μπενρουμπή επέκριναν την πρακτική του δημοσίου να προχωράει σε απευθείας ανάθεση σύμβασης με έναν πάροχο και μάλιστα με τη δεσπόζουσα εταιρία της αγοράς.
Τόνισαν ότι η πρακτική αυτή αντίκειται του ευρωπαϊκού πλαισίου περί ανταγωνισμού και ζήτησαν τη διεξαγωγή διαγωνισμού για την επιλογή του προμηθευτή ρεύματος.

Αντίστοιχη απαίτηση διατυπώθηκε και για τους Δήμους, τους οποίους αρχίζουν ήδη να προσεγγίζουν οι ιδιώτες πάροχοι.
Σχολιάζοντας μάλιστα το γεγονός ότι το δημόσιο προπληρώνει το ρεύμα στη ΔΕΗ έναντι έκπτωσης 6%, ο κ. Μπενρουμπή υποστηρίζει πως για την εταιρία Protergia θα αρκούσε μια απλή εγγυητική επιστολή σε αντίθεση με το γεγονός ότι το δημόσιο χρειάσθηκε να προκαταβάλει το ποσό των 550 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ για το 2019.
Αναφανδόν κατά της πρακτικής της απευθείας σύμβασης του δημοσίου με τη ΔΕΗ αλλά και των Δήμων ήταν και ο κ. Ζαχαριάδης.
H Elpedison μάλιστα έχει ήδη αποστείλει επιστολές σε όλους τους Δήμους της χώρας, μέσω των οποίων τους καλεί να προχωρήσουν σε διαγωνισμούς προκειμένου να επιλέξουν πάροχο, επισημαίνοντας ότι η διαδικασία που ακολουθούν σήμερα είναι παράνομη.

πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης