Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μυτιληναίος: Τζίρο άνω των 2 δισ. ευρώ και κέρδη 200 εκατ. ευρώ το 2019 περιμένει η διοίκηση – Φθηνή η μετοχή λένε οι αναλυτές

tags :
Μυτιληναίος: Τζίρο άνω των 2 δισ. ευρώ και κέρδη 200 εκατ. ευρώ το 2019 περιμένει η διοίκηση – Φθηνή η μετοχή λένε οι αναλυτές
Περαιτέρω απομόχλευση περιμένει η διοίκηση και εκτιμά πως ο καθαρός δανεισμός στο τέλος του 2019 θα είναι κάτω από 300 εκατ. ευρώ
Τζίρο άνω των 2 δισ. ευρώ και καθαρά κέρδη 200 εκατ. ευρώ το 2019 επανέλαβε πως περιμένει η διοίκηση με περισσότερες λεπτομέρειες να αναμένεται να δοθούν στη γενική συνέλευση τον Ιούνιο.
Οκ. Μυτιληναίος κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης σημείωσε πως ο καθαρός δανεισμός θα είναι χαμηλότερος των 300 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2019 και πως οι τάσεις του πρώτου τριμήνου υποστηρίζουν τις εκτιμήσεις της διοίκησης.
Η Euroxx σημειώνει πως η μετοχή διαπραγματεύεται τα εκτιμώμενα κέρδη 6,3 φορές και παίζει με EV/EBITDA 4,7 φορές, και κατά τη γνώμη της η τιμή της μετοχής δεν αποτυπώνει τον καλό ισολογισμό, την υψηλή δημιουργία κεφαλαίου, τη συνοχή της διοίκησης η οποία φέρνει τα αποτελέσματα που υπόσχεται αλλά και τη σημαντική αναπτυξιακή δυναμική.
Εξακολουθεί να πιστεύει πως τα θεμελιώδη παραμένουν ισχυρά σε όλους του τομείς και είναι τοποθετημένος ο όμιλος για μία ακόμη δυνατή χρονιά το 2019 όπως σημείωσε και η διοίκηση στην εκτίμησή της.
Η αποτίμηση είναι ελκυστική μετά και την πρόσφατη υποχώρηση κατά 4% τον τελευταίο μήνα, έχοντας απόδοση χαμηλότερη της αγοράς.
Η IBG σημειώνει τη δυνατή απομόχλευση και αναφέρει πως τα αποτελέσματα συνάντησαν τις εκτιμήσεις της αγοράς.
Ο δείκτης καθαρού δανεισμού προς EBITDA είναι σε χαμηλά επίπεδα (1,3 φορές) δίνοντας τη δυνατότητα ευελιξίας για ένα νέο επενδυτικό κύκλο χωρίς να επηρεάζει την υγιή μερισματική πολιτική. Η χρηματιστηριακή επαναδιατυπώνει τη σύσταση αγοράς για τη μετοχή.
Η Beta αναφέρει πως η μετοχή διαπραγματεύεται 7 φορές τα εκτιμώμενα για το 2019 κέρδη και παίζει με δείκτη EV/EBITDA 5,5 φορές και με εκτιμώμενη μερισματική απόδοση 4%.
Η χρηματιστηριακή σημειώνει πως είναι μεταξύ των κορυφαίων της επιλογών για το 2019.
Σημειώνεται πως η εταιρεία θα δώσει 0,36 ευρώ ανά μετοχή μέρισμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης