Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Τα τρία πιθανά σενάρια για τις διεθνείς αγορές στο β’ τρίμηνο του 2019

BofA: Τα τρία πιθανά σενάρια για τις διεθνείς αγορές στο β’ τρίμηνο του 2019
Σημείωμα της Bank of America Merrill Lynch για τις αγορές
Τα τρία πιθανά σενάρια για τις αγορές παγκοσμίως το δεύτερο τρίμηνο του έτους, παραθέτει σε σημείωμά της προς τους επενδυτές η Bank of America (BofA) Merrill Lynch.
Ειδικότερα, ο Michael Hartnett κάνει λόγο για «στασιμότητα» (Stagnation), ύφεση (Recession) ή ανάκαμψη (Recovery), με δεδομένο πλέον ότι η Federal Reserve έχει παύσει ή διακόψει οριστικά τη διαδικασία νομισματικής σύσφιξης, αναζωπυρώνοντας έτσι τις ελπίδες για αύξηση τις ρευστότητας στις αγορές.



Τούτου λεχθέντος, παρατηρεί πως ήδη οι επενδυτές τοποθετούν κεφάλαια σε περιουσιακά στοιχεία που είναι ευαίσθητα στον πληθωρισμό, μία κίνηση που δείχνει ότι αναμένουν χαμηλή ή ανύπαρκτη αύξηση του ΔΤΚ.



Την ίδια στιγμή, παρατηρείται μία σύγχυση σχετικά με τις «προβλέψεις» των επενδυτών -με βάση τις επιλογές τους επενδυτικά- ως προς το αν «βλέπουν» μία επικείμενη ύφεση στις ΗΠΑ ή μία κατάρρευση των αγορών.



Με βάση το πρώτο σενάριο λοιπόν, η αύξηση των κερδών ανά μετοχή θα ανέλθει σε 5% με 10%, η ανάπτυξη των ΗΠΑ θα βυθιστεί στο 2% και οι δείκτες PMI σε σημαντικές οικονομίες θα διαμορφωθούν γύρω από το 50 (αντικατοπτρίζει μηδενική μεταβολή).
Σε αυτό το σενάριο, οι επενδυτές θα επωφεληθούν αν στοιχηματίσουν μεταξύ άλλων εναντίον της μεταβλητότητας και υπέρ των 30ετών κρατικών ομολόγων ΗΠΑ.
Στο σενάριο της ύφεσης, τα κέρδη ανά μετοχή θα καταρρεύσουν ακόμη και 1%, ενώ οι ΡΜΙ θα βυθιστούν κάτω από 50 μονάδες.
Υπό αυτές τις συνθήκες, οι επενδυτές πρέπει να «σορτάρουν» τον τεχνολογικό κλάδο, το πετρέλαιο, τα εταιρικά ομόλογα και να λάβουν θέσεις «long» για τα κρατικά ομόλογα ΗΠΑ και τη μεταβλητότητα.
Στο τρίτο και τελευταίο σενάριο, μεταξύ άλλων οι ΡΜΙ θα ξεπεράσουν τις 52 μονάδες και η αγορά κατοικιών των ΗΠΑ θα επιταχυνθεί.
Υπό αυτές τις συνθήκες, οι επενδυτές θα πρέπει να τοποθετήσουν κεφάλαια σε τραπεζικές μετοχές και να «σορτάρουν» δολάριο και γερμανικά κρατικά ομόλογα.
Τα διαγράμματα:





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης