Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέα ανοδική κίνηση- Οι μετοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέα ανοδική κίνηση- Οι μετοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο
ΑΓΟΡΑ: Με ευκολία πηγαίνει υψηλότερα καθώς τόσο τα αποτελέσματα που βγαίνουν είναι αρκετά καλά, όσο και ένα μείγμα άλλων ειδήσεων βοηθάει σημαντικά. Σήμερα περιμένουμε τις προσφορές για τα ΕΛΠΕ. Αν δούμε τίμημα 9 ευρώ και πάνω θα είναι θετική εξέλιξη.

Από την άλλη οι τράπεζες δεν καταλαβαίνουν ούτε από υπερπουλημένα επίπεδα, ούτε από βραχυπρόθεσμα κέρδη. Συνεχίζουν ανοδικά και έχουμε την εντύπωση πως οι short θα πρέπει πλέον να δουν τι θα κάνουν.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ο δείκτης ενισχύεται 1,57% και βρίσκεται στις 601,13 μονάδες. Θα γίνει όπως φαίνεται νέα προσπάθεια για τη διάσπαση των 605 μονάδων. Κρίσιμο το σημείο και θα είναι η τρίτη προσπάθεια μέσα σε τρεις μέρες, αν τη δούμε τελικά.

Η Eurobank έχει και πάλι μεγάλη δύναμη αφού τα βραχυπρόθεσμα κέρδη είναι μεγάλα, αλλά οι αγοραστές συνεχίζουν να τοποθετούν μεγάλες εντολές αγορές και να μαζεύουν ό,τι πωλείται. Καλή η εικόνα και των άλλων μετοχών του κλάδου.

ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ: Αυτοί που μπορούν δε δίνουν και αυτοί που δεν μπορούν μοιράζουν λεφτά απλόχερα. Πάντως το ΧΑ θα έχει πολλές καλές εταιρείες με υψηλή μερισματική απόδοση που θα τραβήξει επενδυτικά βλέμματα.

AUTOHELLAS: Έκπληξη το ύψος του μερίσματος το οποίο είναι αρκετά υψηλότερο από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η διοίκηση θα προτείνει 1,50 ευρώ ανά μετοχή με τη Euroxx να περιμένει 1,15 ευρώ ανά μετοχή.

Επίσης θα γίνει split της μετοχής με 4 νέες για κάθε μία παλιά. Εμείς δεν είχαμε καταλάβει το λόγο που είχε κάνει reverse split παλιότερα η εισηγμένη με δεδομένη την από τότε χαμηλή εμπορευσιμότητα της μετοχής.

Περιμένουμε κινήσεις απομόχλευσης του ισολογισμού και θα προτιμούσαμε ένα χαμηλότερο μέρισμα, αλλά είμαστε σίγουροι πως οι επενδυτές θα είναι εξαιρετικά ικανοποιημένη από την πρόταση της διοίκησης.

Ο τίτλος άνοιξε με άνοδο 8,7% και στα 23,70 ευρώ με καλό όγκο για τα δεδομένα της. Η αποτίμηση στα 290 εκατ. ευρώ.

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: Πάει και αυτή. Καλό το τίμημα με δεδομένα τα θεμελιώδη της. Πάντα είχε υψηλές υποχρεώσεις και σπάνια δημιουργούσε χρήμα για να τις εξυπηρετήσει.

Αρνητική η καθαρή θέση αλλά υπάρχει μία βελτίωση στα αποτελέσματα εννεαμήνου. Χρειάζεται μεγάλη αύξηση και κούρεμα δανείων. Ίσως τώρα που βγει από «τα φώτα δημοσιότητας του ΧΑ» να μπορέσουν οι τράπεζες να βοηθήσουν.

PROFILE: Καλά τα αποτελέσματα, αλλά η αποτίμηση είναι μάλλον γεμάτη. Υψηλό βέβαια το ταμείο αλλά και να αφαιρεθεί μαζί με τις επενδύσεις το p/e είναι 12. Θεωρούμε βέβαια πως δραστήρια διοίκηση μπορεί να φέρει καλύτερα αποτελέσματα φέτος ή και να τα ενισχύσει με νέες εξαγορές.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Με αποτίμηση 91 εκατ. ευρώ και καθαρή θέση 131,4 εκατ. ευρώ, ταμειακά διαθέσιμα 74 εκατ. ευρώ, όλες κι όλες οι υποχρεώσεις μόλις 7,1 εκατ. ευρώ, καθαρά κέρδη 3 εκατ. ευρώ και δεν θα δώσει μέρισμα.

Η αποτίμηση στο ταμπλό είναι εξαιρετικά χαμηλή όπως και η διασπορά και μάλλον θα τη δούμε κάποια στιγμή να απορροφάται από την Alpha Bank. Δεν έχει ιδιαίτερο λόγο ύπαρξης. Τσάμπα βέβαια…

ΕΛΒΕ: Βάσει γνωστοποίησης του κ.Κιτσικόπουλου στις 28 Μαρτίου αγόρασε 212 χιλ. μετοχές προς 2,53 ευρώ η μία. Η συναλλαγή έχει γίνει με μεγάλο discount αφού το κλείσιμο ήταν στα 3,64 ευρώ.

ΚΛΜ: Βλέπουμε εδώ και μερικές συνεδριάσεις να έχει καλούς αγοραστές πάνω από τα 0,70 ευρώ. Σήμερα στα 0,73 ευρώ. Θυμίζουμε πως τα αποτελέσματα μας άρεσαν και πως η μετοχή είναι φθηνή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης