Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει την ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου «Μεταξά»

Η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει την ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου «Μεταξά»
Την ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου «Μεταξά» αναλαμβάνει η περιφέρεια Αττικής
Την ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου «Μεταξά» στον Πειραιά, με χρηματοδότηση ύψους 2,5 εκ. ευρώ, αναλαμβάνει η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της για τη στήριξη της δημόσιας υγείας.
Το νοσοκομείο «Μεταξά» αποτελείται από συγκρότημα κτιρίων, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους και λειτουργούν ως ενιαίο σύνολο.
Ανεγέρθησαν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, μεταξύ 1959 και 1980 και τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.
Αναφορικά με το έργο, πρόκειται να πραγματοποιηθούν οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, στο πλαίσιο της ανακατασκευής των δικτύων διανομής νερού και αποχέτευσης στο σύνολο του νοσοκομειακού συγκροτήματος, συνολικού εμβαδού 22.829 τ.μ.
Ειδικότερα, ο τίτλος του έργου, για το οποίο συνυπέγραψαν προγραμματική σύμβαση η Περιφέρεια Αττικής, το Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «ΜΕΤΑΞΑ» και οι Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. είναι:
«Ενεργειακή αναβάθμιση στο Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά Μεταξά,
Α΄ Φάση: Ανακατασκευή δικτύων και εξοπλισμού ειδικών εγκαταστάσεων, επεξεργασίας - διανομής νερού και αποχέτευσης».
Σημειώνεται ότι οι παρεμβάσεις θα εκτελεσθούν ανά φάσεις και ανά κτίριο με σταδιακή απομόνωση των τμημάτων του Νοσοκομείου, χωρίς να διακοπεί η λειτουργία του και με συνεχή μέριμνα για την ελαχιστοποίηση της όχλησης στους γειτνιάζοντες χώρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης