Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μάνθος (Aenaon Markets): Το φλερτ του δείκτη με τις 750 μονάδες και τα επόμενα κρίσιμα σημεία

tags :
Μάνθος (Aenaon Markets): Το φλερτ του δείκτη με τις 750 μονάδες και τα επόμενα κρίσιμα σημεία
Οι εν δυνάμει αγοραστές στις τράπεζες προσπαθούν να αξιολογήσουν το ρίσκο που ενέχει μια τοποθέτηση στις 600 μονάδες
Mε τις 750 μονάδες φλερτάρει ο Γενικός Δείκτης του ελληνικού χρηματιστηρίου έχοντας διασπάσει ανοδικά τόσο το βραχυχρόνιο πλαγιοανοδικό κανάλι όσο και την οριζόντια αντίσταση των 742 μονάδων, αναφέρει ο Απόστολος Μάνθος, υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης στην Aenaon Markets, στο εβδομαδιαίο του τεχνικό σχόλιο για την αγορά.
Η διατήρηση των κεκτημένων με ταυτόχρονη αύξηση στο τζίρο συναλλαγών θα βάλει τα θεμέλια για ένα ανοδικό άπλωμα του Γενικού Δείκτη έως την επόμενη αντίσταση των 780 μονάδων, αναφέρει ο αναλυτής.
Αντιθέτως όμως η εμφανής αδυναμία διάτρησης της ζώνης φίλτρου των 758 με 750 μονάδων θα φέρει πτωτική εκτόνωση με ταυτόχρονη επαναφορά του δείκτη μέσα στο εύρος διακύμανσης των 740 με 725 μονάδων χαρακτηρίζοντας έτσι ως «κίβδηλη» την αποτυπωμένη ανοδική διάσπαση του βραχυχρόνιου καναλιού.
Τις 1953 μονάδες ατενίζει ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 συνεχίζοντας την ανηφορική του πορεία μέσα στο μεσοπρόθεσμο ανοδικό κανάλι που τον διέπει από τις αρχές του χρόνου.
Σημαντικό τεχνικό στοιχείο σε αυτή την εβδομαδιαία κίνηση του FTSE25 είναι ότι αρκετοί δεικτοβαρείς τίτλοι μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα βρίσκονται σε απόσταση βολής ή έχουν ήδη διασπάσει ισχυρά επίπεδα αντίστασης όπως για παράδειγμα τα 12 ευρώ του ΟΤΕ, τα 9 ευρώ του ΟΠΑΠ, τα 9,30 ευρώ του Μυτηλιναίου, τα 0,70 ευρώ της Eurobank, τα 5,30 με 5,50 ευρώ της ΓΕΚΤΕΡΝΑ, το 1,50 με 1,40 της Alpha Bank, το 1,70 στον ΕΛΛΑΚΤΩΡ, τα 17 ευρώ του ΟΛΠ …Τα επίπεδα αυτά θέλουν ιδιαίτερη προσοχή γιατί μπορούν να εκκινήσουν τεχνικά χαρτοφυλάκια με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, σημειώνει ο κ.Μάνθος.
Τέλος στο «τείχος του φόβου» μιας ξαφνικής καθοδικής εξαέρωσης αναρριχάται ο Τραπεζικός Δείκτης με τους εν δυνάμει αγοραστές να προσπαθούν να αξιολογήσουν το ρίσκο που ενέχει μια τοποθέτηση στις 600 μονάδες για μια περαιτέρω κίνηση προς την επόμενη αντίσταση των 670 μονάδων.


Το γεγονός αυτό αμβλύνεται και από τα στοιχεία που παρουσιάζονται στα ημερήσια διαγράμματα των τραπεζικών μετοχών καθώς πλέον «παίζουν» στο ταμπλό με επίπεδα τιμών που θεωρούνται ως άκρως σημαντικά για την μετέπειτα ανοδική τους πορεία, καταλήγει ο αναλυτής.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης