Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταϊκούρας (ΝΔ): Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου αντί να μειώνονται, αυξάνονται - Στερούν πολύτιμη ρευστότητα

Σταϊκούρας (ΝΔ): Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου αντί να μειώνονται, αυξάνονται - Στερούν πολύτιμη ρευστότητα
H μετάθεση της επίλυσης του προβλήματος δεν μπορεί να συνεχίζεται, τονίζει ο Χρήστος Σταϊκούρας
«Οι προθεσμίες περνούν η μία μετά την άλλη αλλά τα χρέη του Δημοσίου διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα.
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου αντί να μειώνονται, αυξάνονται, ξεπερνώντας πλέον τα 2,1 δισ. ευρώ», τονίζει ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας.
Προσθέτει ότι «την ίδια στιγμή, η 2η Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας των πιστωτών, αν και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο πρόβλημα, διαπιστώνει “μη συσσώρευση νέων οφειλών” και “εκπλήρωση των κυβερνητικών δεσμεύσεων”.
Και αυτό, παρ’ ότι η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί να μηδενίσει αυτές τις οφειλές, αρχικά τον Αύγουστο του 2018, και μεταγενέστερα στο τέλος του 2018.
Μάλιστα, μετά το χθεσινό Eurogroup, ο μηδενισμός τους έχει πάψει να προσδιορίζεται χρονικά».
Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι η μετάθεση της επίλυσης του προβλήματος δεν μπορεί να συνεχίζεται.
«Τα υψηλά χρέη του Δημοσίου, σε συνδυασμό με την μη εκκαθάριση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης και τη συστηματική υποεκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων στερούν πολύτιμη ρευστότητα από την πραγματική οικονομία, από νοικοκυριά και επιχειρήσεις, υπονομεύοντας την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας», σημειώνει ο κ. Σταϊκούρας.
«Η επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα βάλει οριστικά τέλος σε αυτή την οικονομικά αναποτελεσματική και κοινωνικά  άδικη επιλογή που συνειδητά έχει κάνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει ο κ. Σταϊκούρας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης