Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Για να μη μείνει ο «πρωθυπουργός των δημοσκοπήσεων»

tags :
Για να μη μείνει ο «πρωθυπουργός των δημοσκοπήσεων»
Δεν γίνεται ακόμη και σήμερα να εναντιώνεται στη Συμφωνία των Πρεσπών όταν αυτή έχει «περάσει» με τις ευλογίες και του ΕΛΚ
Δεν είναι λίγο το διάστημα που βλέπουμε τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παρίστατο σε συσκέψεις, να βρίσκεται στις συνεδριάσεις του ΕΛΚ, να επισκέπτεται χώρες, να κάνει περιοδείες ανά την Επικράτεια, να δίνει συνεντεύξεις με τον… αέρα του επόμενου πρωθυπουργού.
Και αναρωτιέται κανείς, πόθεν προκύπτει αυτή η έπαρση; Δεν είναι κακό να υπάρχει, αρκεί να μη στηρίζεται σε σαθρές βάσεις.
Γιατί τότε, όσοι «καλλιεργούν» αυτήν την εικόνα, σε περίπτωση που δεν υπάρξει αντίκρισμα, θα είναι υπόλογοι απέναντί του.
Και θα είναι υπόλογοι γιατί δεν του έδειξαν τη σωστή εικόνα, και τον παραπλάνησαν, αντί να τον ενημερώσουν ορθά και να τον κατευθύνουν σε μια πιο ουσιαστική, και χωρίς σοβαρά λάθη, αντιπολιτευτική τακτική.
Γιατί δεν γίνεται ακόμη και σήμερα να εναντιώνεται στη Συμφωνία των Πρεσπών όταν αυτή έχει «περάσει» με τις ευλογίες και του ΕΛΚ και, επί της ουσίας, «βολεύει» και τον ίδιο!
Γιατί δε γίνεται να ψηφίζει την τροπολογία για την πρώτη κατοικία, ελέω ψήφων, και να την επικρίνει.
Γιατί δε γίνεται να αντιδρά στο σχέδιο του νέου Ποινικού Κώδικα όταν ακόμη και δικά του στελέχη παραδέχονται ότι αυτές τις αλλαγές οι ίδιοι δε θα μπορούσαν να τις επιβάλλουν, παρότι είναι αναγκαίες και επιβεβλημένες, με δεδομένο ότι ισχύουν και στην Ευρώπη.  
Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε και σε άλλα πολλά θέματα στα οποία, ενώ μια χαρά τον «εξυπηρετούν» πολιτικά, βγαίνει σταθερά εναντίον τους και αυτό ίσως, παρά τις μεγάλες δημοσκοπικές διαφορές, να του στοιχίσει κάποιες μονάδες…
Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα, την περασμένη Τρίτη (2 Απριλίου 2019), στη Βόρεια Μακεδονία τον «έπεισαν» να την παρουσιάσει ως αποτυχημένη, την ώρα μάλιστα που όχι μόνο συνόδευε τον πρωθυπουργό η αφρόκρεμα των Ελλήνων επιχειρηματιών, και σε αυτό δεν νομίζω ότι –αν κρίνουμε από τα ονόματα- διαφωνεί κανείς, αλλά οι ίδιοι –οι επιχειρηματίες- τοποθετήθηκαν θετικά επί αυτής.
Αλλά και πάλι, αν και εδώ υποθέσουμε ότι ήταν υπερβολικοί στις εκτιμήσεις τους -οι επιχειρηματίες-, δε θα έπρεπε η αξιωματική αντιπολίτευση να ασκήσει την κριτική της αλλά χωρίς να εκθέτει τον αρχηγό της;
Πάντα με γνώμονα ότι προσβλέπουν ο πρόεδρός τους να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας, και να μην παραμείνει μόνο ως ο «πρωθυπουργός των δημοσκοπήσεων» μιας προεκλογικής περιόδου…
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης