Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Το εταιρικά μεγέθη α' τριμήνου 2019 θα είναι η «στιγμή της αλήθειας» για τις αγορές

Morgan Stanley: Το εταιρικά μεγέθη α' τριμήνου 2019 θα είναι η «στιγμή της αλήθειας» για τις αγορές
Σημαντική πτώση της κερδοφορίας των εισηγμένων στον S&P 500 αναμένει η Morgan Stanley
Με δεδομένο ότι οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα εταιρικά μεγέθη α’ τριμήνου 2019 για τις εταιρείες που είναι εισηγμένες στον δείκτη S&P 500, ο οικονομολόγος της Morgan Stanley, Michael Wilson, ξεκαθαρίζει ότι έφθασε η στιγμή της αλήθειας για τις μετοχές και φυσικά τους επενδυτές.

Σύμφωνα με τον Wilson οι αγορές θα βρεθούν αντιμέτωπες για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια με αρνητική πορεία της εταιρικής κερδοφορίας.

Τα κέρδη εκτιμάται ότι θα υποχωρήσουν σε ετήσια βάση (σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο 2018) κατά 4%.

Όμως σε πλήρη αντίθεση με τους υπόλοιπους συναδέλφους του στη Wall Street ο Wilson θεωρεί ότι το α’ τρίμηνο δεν θα αποτέλεσει εξαίρεση αλλά την αρχή για συνεχή τρίμηνα αρνητικής πορείας της εταιρικής κερδοφορίας.

Πάντως σε αντίθεση με την πτώση των κερδών ανά μετοχή, οι πωλήσεις εκτιμάται ότι θα διατηρηθούν σε ανοδική πορεία, με εκτίμηση ότι η μέση αύξησή τους για τις εισηγμένες στον S&P 500 θα φθάσει στο 4,8%.

Υπάρχουν, πάντως και δύο κλάδοι, αυτοί ενέργειας και τεχνολογίας, οι οποίοι εκτιμάται ότι οι πωλήσεις τους θα υποχωρήσουν σημαντικά.

Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι σημαντικό μέρος από τα παραπάνω έχουν, ήδη, προεξοφληθεί από τις αγορές, καθώς «το αρνητικό guidance έχει αυξηθεί και αρκετές εταιρείες δεν διστάζουν να δημοσιοποιήσουν διόλου αισιόδοξες εκτιμήσεις, κυρίως, για τα κέρδη τους», όπως σημειώνει η Morgan Stanley.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης