Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rouhani (ΗΠΑ): Δε θα επιτρέψουμε στις αμερικανικές κυρώσεις να εμποδίσουν τη στρατιωτική μας ανάπτυξη

Rouhani (ΗΠΑ): Δε θα επιτρέψουμε στις αμερικανικές κυρώσεις να εμποδίσουν τη στρατιωτική μας ανάπτυξη
Ο Ιρανός πρόεδρος χαρακτήρισε την Ουάσιγκτον ως «ηγέτη της παγκόσμιας τρομοκρατίας»
Ως «ηγέτη της παγκόσμιας τρομοκρατίας» χαρακτήρισε την Ουάσιγκτον ο πρόεδρος του Ιράν, Hassan Rouhani, μετά την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση το ιρανικό στρατιωτικό σώμα των «Φρουρών της Επανάστασης».
Ειδικότερα, ο Ιρανός ηγέτης τόνισε ότι «οι Φρουροί έχουν θυσιάσει τη ζωή τους για να προστατεύσουν τον λαό μας, την επανάστασή μας», προσθέτοντας ότι «σήμερα η Αμερική που εμφανίζει μνησικακία απέναντι στους Φρουρούς, τους τοποθετή σε μαύρη λίστα».
«Αυτό το λάθος θα ενώσει του Ιρανούς και οι Φρουροί θα γίνουν περισσότερο δημοφιλείς στο Ιράν», τόνισε ο κ. Rouhani, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «η Αμερική έχει χρημοποιήσει τους τρομοκράτες ως εργαλείο στην περιοχή, ενώ οι Φρουροί έχουν αγωνιστεί εναντίον τους στο Ιράκ και τη Συρία».
«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στις αμερικανικές κυρώσεις να σταματήσουν ή να εμποδίσουν την επιστημονική και στρατιωτική μας ανάπτυξη», κατέστησε σαφές ο Ιρανός πρόεδρος, κατά τη διάρκεια της ομολίας τους.
Σημειώνεται ότι οι εντάσεις ανάμεσα σε Τεχεράνη και Ουάσιγκτον έχουν οξυνθεί μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Donald Trump να αποσύρει τις ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν και της Δύσης και να επιβάλλει εκ νέου κυρώσεις σε βάρος της χώρας.
Από την πλευρά του, το Ιράν έχει τονίσει ότι εάν δεν προστατευτούν τα συμφέροντά της από τις υπόλοιπες χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία, θα αποχωρήσει από τη συμφωνία και θα συνεχίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης