Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Στα 32,64 δισ. δολ. διευρύνθηκε το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας για τον Μάρτιο του 2019

Κίνα: Στα 32,64 δισ. δολ. διευρύνθηκε το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας για τον Μάρτιο του 2019
Τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σημαντική ανάκαμψη κατέγραψαν οι εξαγωγές της Κίνας για τον Μάρτιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (12/4) στοιχεία που δημοσίευσε η Στατιστικής Υπηρεσία της χώρας, ενισχύοντας τη σταθερότητα στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομίας παγκοσμίως.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές της Κίνας σημείσαν άνοδο της τάξεως του +14,2% σε ετήσια βάση, έναντι πτώσης -20,8% τον Φεβρουάριο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στο +6,5%.
Παράλληλα, οι εισαγωγές της χώρας κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -7,6% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι πτώσης -5,2% τον Φεβρουάριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +0,2%.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας να διευρυνθεί στα 32,64 δισ. δολ. έναντι 4,08 δισ. δολ. τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι το εμπορικό πλεόνασμα θα διαμορφωθεί στα 5,7 δισ. δολ.
Όσον αφορά το πρώτο τρίμηνο του 2019 συνολικά, οι εισαγωγές της Κίνας υποχώρησαν κατά -4,8% ετησίως, ενώ αντίθετα οι εξαγωγές σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +1,4%.
Το εμπορικό πλεόνασμα της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους διαμορφώθηκε στα 76,3 δισ. δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης