Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Τηρήσαμε τη δέσμευση να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια - Καταστροφολογεί ο Μητσοτάκης - Τι απαντά η ΝΔ

Τσίπρας: Τηρήσαμε τη δέσμευση  να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια - Καταστροφολογεί ο Μητσοτάκης - Τι απαντά η ΝΔ
"Ο κ. Μητσοτάκης στηρίζει την επιχειρηματολογία του στο ψέμα", τόνισε ο Α. Τσίπρας
«Τηρήσαμε τη δέσμευση του 2015 να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια με τις λιγότερες δυνατές απώλειες και με την κοινωνία όρθια», τόνισε ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας, μιλώντας στη συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής που συγκροτήθηκε στο πλαίσιο της ευρείας προοδευτικής συμμαχίας εν όψει των ευρωεκλογών, απ΄ όπου εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, λέγοντας μάλιστα ότι η προπαγάνδα του στηρίζεται στο ψέμα.
«Τηρήσαμε τη δέσμευσή μας μειώνοντας κατά 10% την ανεργία, επαναφέροντας τα εργασιακά δικαιώματα, μειώνοντας την αδήλωτη εργασία, προστατεύοντας την πρώτη κατοικία, αυξάνοντας τα επιδόματα κοινωνικής προστασίας, στηρίζοντας Παιδεία και Υγεία», είπε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι το εισόδημα της μεσαίας τάξης αυξάνεται.

Περαιτέρω, ανέφερε ότι η Προοδευτική Συμμαχία θα δημιουργήσει χώρους υποδοχής των προοδευτικών πολιτών και συμπλήρωσε πως "η  Συμμαχία δεν εξαντλείται στην εκλογική μάχη κοιτάζει το μέλλον στην διαμόρφωση συνθηκών προοδευτικής διακυβέρνησης".
"Δεν κάνουμε πολιτική πίσω από κλειστές πόρτες αλλά σε επαφή με τον ελληνικό λαό.
Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας αλλά απέναντί μας έχουμε έναν τοξικό συνασπισμό που θέλει να επιστρέψει στη νομή της εξουσίας και να γυρίσει την χώρα πίσω", είπε χαρακτηριστικά  ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε "απέναντί μας έχουμε τον συνασπισμό του παλιού, του τοξικού, του φθαρμένου.
Τη μαύρη συμμαχία όλων εκείνων των κύκλων, των κυκλωμάτων, των τριγώνων της διαπλοκής, των συμφερόντων και των πολιτικών τους εκφραστών, που έχει βαλθεί να ξεθεμελιώσει ό,τι καταφέραμε μέχρι σήμερα".
«Οι ακραίοι νεοφιλελεύθεροι και δεξιοί δεν θα επιστρέψουν στην εξουσία», υπογράμμισε λέγοντας ότι είναι το μόνο πισωγύρισμα που θα αποτραπεί.
Βασικός στόχος σηκώνοντας το γάντι της αναμέτρησης ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα, στην εκλογική αυτή μάχη τόνισε ο κ. Τσίπρας, "είναι να φτάσει η αλήθεια σε κάθε σπίτι, πολίτη, γειτονιά".
«Έχουμε μπροστά μας έναν αγώνα όμορφο αλλά και δύσκολο.
Που θα τον δώσουμε όλοι μαζί.
Και που θα αποδειχτεί τελικά νικηφόρος», είπε χαρακτηριστικά.

Βολές κατά Μητσοτάκη

Ο ίδιος καταλόγισε ακραία και επικίνδυνη δεξιά στροφή και νεοφιλελεύθερη ατζέντα στη ΝΔ και στον πρόεδρό της Κυρ. Μητσοτάκη, αλλά και στους «χορηγούς του» και στα ΜΜΕ που αναπαράγουν τοξική προπαγάνδα και ψεύτικες ειδήσεις.
Όπως είπε απέναντί του «είναι ο Μητσοτάκης και η ΝΔ, με την επικίνδυνη ακραία δεξιά ιδεολογία, και τη βαθιά αντιλαϊκή νεοφιλελεύθερη ατζέντα.
Και φυσικά οι χορηγοί του που ελέγχουν μεγάλο μέρος των επίσημων μέσων ενημέρωσης και έχουν μετατρέψει τα κανάλια και τις εφημερίδες τους σε εργοστάσια παραγωγής και διακίνησης τοξικής προπαγάνδας».
Κατηγόρησε τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι συνεχώς καταστροφολογεί, σημειώνοντας ότι προέβλεπε όχι μόνο την καταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά την καταστροφή της οικονομίας και μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης μιλά συνεχώς για τέταρτο μνημόνιο και έχει κάνει σημαία του την περικοπή των συντάξεων το 2019, την είχε προεξοφλήσει και συνεχίζει να λέει ψέματα περί τετάρτου μνημονίου.
Με την επιχειρηματολογία ότι δε θα βγούμε ποτέ στις αγορές».
Μάλιστα, μίλησε για «Κασσάνδες» της ελληνικής οικονομίας, λέγοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης «προεξοφλούσε μαζί με τον Γιάννη Στουρνάρα και τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη την πιστοληπτική γραμμή στήριξης και όχι την  καθαρή έξοδο», η οποία "πιστοληπτική γραμμή  θα ήταν ένα κεκαλυμμένο μνημόνιο".
«Σας καλώ να αναρωτηθείτε, τι μας είχε παραδώσει ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος, με τον κ. Μητσοτάκη που ήταν κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνηση τότε, το 2014.
Αλλά ακόμη και σήμερα μας λένε ότι έχουμε τέταρτο μνημόνιο, συνεχίζουν να στηρίζουν την επιχεριηματολογία τους στο ψέμα και να λένε  ότι εμείς είμαστε αυτοί που φέραμε την καταστροφή και καταστρέψαμε την οικονομία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

"Πισωγύρισμα είναι για τον κ. Μητσοτάκη η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και η αύξηση του κατώτατου μισθού", τόνισε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε μεταξύ άλλων πως  ότι «ο κ. Μητσοτάκης από τη μέρα που εξελέγη αρχηγός καταστροφολογεί.
Προβλέπει με βεβαιότητα την καταστροφή της οικονομίας λόγω ΣΥΡΙΖΑ.
Μιλάει για τα χειρότερα μέτρα και διάλυση της μεσαίας τάξης.
Όταν ο ίδιος και οι κυβερνήσεις ΝΔ-πρώην ΠΑΣΟΚ είχαν συντρίψει την ελληνική κοινωνία σε περικοπές και φόρους ύψους 65 δισ.
Μιλάει για διάλυση της μεσαίας τάξης, όταν σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το ετήσιο εισόδημα μιας οικογένειας της μεσαίας τάξης μειώθηκε από το ‘11 ως το ‘14 κατά 5.258 ευρώ.
Ενώ τα έτη ’15 – ‘16, τα δύσκολα έτη, άρχισε να αυξάνεται κατά 146 ευρώ".
"Και η αύξηση αυτή σήμερα έχει τριπλασιαστεί λόγω της επιστροφής στην ανάπτυξη", πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.
Ακόμη, υπογράμμισε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ  στηρίζει την επιχειρηματολογία του και την προπαγάνδα του στο ψέμα, συμπληρώνοντας  "δεν ξέρω αν με τον Ζ. Zaev πάρουμε το Νόμπελ Ειρήνης, πάντως, αν υπήρχε Νόμπελ άστοχων προβλέψεων και καταστροφολογίας θα το έπαιρνε ο κ. Μητσοτάκης".

Για Novartis

Κάνοντας αναφορά στο σκάνδαλο Novartis, αφού σημείωσε ότι είναι  το μεγαλύτερο σκάνδαλο, υπογράμμισε «εμείς δεν είμαστε δικαστές, για αυτό και επιστρέψαμε την υπόθεση στην δικαιοσύνη και δεν απειλούμε με ειδικά δικαστήρια, όπως με θρασύτητα απειλούν εμάς, δείχνοντας ρεβανσισμό και εκδικητικότητα.
Πράγματι είναι τεράστιο διαχρονικό σκάνδαλο η υπερτιμολόγηση της φαρμακευτικής δαπάνης στη χώρα.
Πάνω από 30 δισεκ. από τα τέλη της δεκαετίας του ‘90 μέχρι σήμερα, λένε οι ειδικοί».
«Τις τελευταίες μέρες μας κατηγορούν όχι μόνο ότι καταστρέψαμε την Ελλάδα εμείς που βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, αλλά για σκανδαλολογία και να μας ειρωνεύονται ότι το σκάνδαλο του φαρμάκου δεν είναι το μεγαλύτερο από συστάσεως του ελληνικού κράτους», είπε χαρακτηριστικά και μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι "το όργιο της υπερκοστολόγησης των φαρμάκων είναι ένα διαχρονικό σκάνδαλο".
Μάλιστα, αναρωτήθηκε αν δεν γνώριζαν την συγκεκριμένη και άλλες σπατάλες «όταν έφθασε το έλλειμμα να είναι 15% στο τέλος της διακυβέρνησης Καραμανλή».
Ξεκαθάρισε ότι «το να σεβόμαστε την Δικαιοσύνη δεν είναι α λα καρτ, επανέλαβε ότι «εμείς δικαστές δεν είμαστε» και πως ο ελληνικός λαός διψά για δικαιοσύνη και ζητά διερευνηθούν σε βάθος οι πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα στα βράχια.
«Αν από την δική μας πλευρά η εκλογική μας μάχη είναι δικαιοσύνης, για τους αντιπάλους μας είναι μάχη παραγραφής» είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι «το βασικό τους επιχείρημα είναι της παραγραφής».
Ακόμη, κατηγόρησε για νομικούς ακροβατισμούς τους κ.κ. Βενιζέλο και Αθανασίου «για να δικαιολογήσουν τη θεάρεστη, νόμιμη, ηθική, και κυρίως παραγραμμένη μίζα.
Είναι η γραμμή της παραγραφής που υιοθετεί ο κ. Μητσοτάκης».
Μίλησε για οργιώδη δήλωση του κ. Αθανασίου και συνέχισε λέγοντας ότι στη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση αναδείξαμε ως μείζον θέμα αυτό της αλλαγής του άθλιου νόμου περί ευθύνης υπουργών» και «γνωρίζοντας ότι υπάρχει θέμα ερμηνείας του άρθρου, θελήσαμε να βάλουμε μια ερμηνευτική δήλωση».
«Όλως παραδόξως ενώ Ν.Δ και το ΚΙΝΑΛ έλεγαν σε όλους τους τόνους βεβαίως θα ψηφίσουμε την αλλαγή του άρθρου 86, μυστικά, στα μουλωχτά, φρόντισαν να μην ψηφίσουν αυτή την διευκρινιστική δήλωση και στην πρώτη ψηφοφορία να πάρει 179 και όχι 180, ώστε να χρειάζεται 151 στη δεύτερη αναθεωρητική διαδικασία.
Τους κατήγγειλα στη Βουλή ότι το κάνουν επίτηδες έχοντας στο μυαλό τους την  Novartis και με το που βγαίνει το πόρισμα, έρχονται ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Αθανασίου και  αυτοαποκαλύπτονται», τόνισε ο κ. Τσίπρας.
Για τον κ. Βενιζέλο ανέφερε ότι έχει εξαιρετικές ικανότητες να πείθει, «μπορεί να επιχειρηματολογεί για όλα και τα αντίθετά τους: μπορεί να επιχειρηματολογεί εξίσου ότι έξω έχει κρύο ή ότι έξω έχει ζέστη και 35 βαθμούς».
 «Ποιον Βενιζέλο εμείς να πιστέψουμε, αυτόν που έγραφε το 2011 ότι το άρθρο 86 δεν παρεμποδίζει την δικαιοσύνη να διερευνήσει την δωροδοκία ή τον σημερινό που λέει το αντίθετο;».

«Η ελληνική οικονομία δανείζεται φθηνότερα από ποτέ»

Τα δεκαετή ομόλογα άγγιξαν ιστορικό χαμηλό, τόνισε ο κ. Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας ιστορική τη χθεσινή ημέρα για την οικονομία και σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η ελληνική οικονομία δανείζεται φθηνότερα από ποτέ».
Όπως είπε, «χθες ήταν μια ιστορική ημέρα γιατί οι δεκαετείς αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έπιασαν ιστορικό χαμηλό, με 3,29%».

Απάντηση ΝΔ σε Τσίπρα: Τον αφήνουμε να ονειρεύεται ότι τον στηρίζει η μεσαία τάξη που ρήμαξε στους φόρους

«Αφήνουμε τον Αλέξη Τσίπρα να κοιμάται ήσυχος και να ονειρεύεται ότι τον στηρίζει η μεσαία τάξη που ρήμαξε στους φόρους», τονίζει η ΝΔ απαντώντας στον πρωθυπουργό και στα όσα είπε στην ομιλία του στη συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής που συγκροτήθηκε στο πλαίσιο της ευρείας προοδευτικής συμμαχίας εν όψει των ευρωεκλογών.
Η ΝΔ αναφέρει ότι ο Α. Τσίπρας «θα ξυπνήσει ούτως ή άλλως στις 26 Μαΐου και θα συνειδητοποιήσει τον καθημερινό εφιάλτη που προκάλεσαν οι επιλογές του σε όλους τους πολίτες».
 «Ευτυχώς τη νέα του αυταπάτη θα την πληρώσει ο ίδιος και όχι ολόκληρη η χώρα», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης