Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση της Novartis – Επίθεση σε ΝΔ και Μαρινάκη

Παππάς: Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση της Novartis – Επίθεση σε ΝΔ και Μαρινάκη
Τι ανέφερε ο Ν. Παππάς
«Δεν μπορεί σε όλο τον κόσμο να μιλάνε για σκάνδαλο και εδώ να μιλάμε για σκευωρία», τόνισε για την υπόθεση της Novartis ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Ν. Παππάς, μιλώντας στον Real FM.
Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι υπάρχουν «πολιτικές ευθύνες με κόστη που φορτώθηκαν στις πλάτες του ελληνικού λαού».
Όπως είπε, «παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις μετακινήσεις από την γραμμή της σκευωρίας στη γραμμή της παραγραφής.
Θα δώσουμε μεγάλη μάχη για να μην χαθεί η μεγάλη εικόνα».
Κάνοντας αναφορά στην υπόθεση Πετσίτη ο κ. Παππάς επιτέθηκε στη ΝΔ και τον Β. Μαρινάκη λέγοντας ότι πρόκειται για «δημιούργημα των ΜΜΕ που στηρίζουν τη ΝΔ».
Σύμφωνα με τον κ. Παππά, «πρωτοσέλιδα, κυρίως των εφημερίδων του κ. Μαρινάκη, χρηματοδότη της Νέα Δημοκρατίας, ο οποίος διώκεται για τη μεγαλύτερη υπόθεση ναρκωτικών που έχει ξεσπάσει στην Ελλάδα, 2 τόνους ηρωίνης Noor 1 και έχει μπει στην πρωτοπορία να βοηθήσει ένα κόμμα που είναι ηθικά απαξιωμένο, που έχει στενούς συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη να καταδικάζονται για παιδεραστία, τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη να παίρνει προσωπικά δάνεια για τον Κήρυκα Χανίων, να χρηματοδοτείται ο οικογενειακός προϋπολογισμός του μέσω της συζύγου του, με offshore που δεν τη δήλωσε στο πόθεν έσχες του.
Και έρχεται ο χρηματοδότης της Νέας Δημοκρατίας για να δημιουργήσει τέτοιου είδους ζητήματα».
Συμπλήρωσε ότι «γίνονται οι έρευνες, θα δούμε τα αποτελέσματα, νομίζω πως έχει αρχίσει και ο κόσμος να καταλαβαίνει τι συμβαίνει».
«Δεν αρνείται κανείς πως η υπόθεση πρέπει να διαλευκανθεί», σημείωσε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι «πρόκειται για μια υπόθεση συναλλαγών ιδιωτών, τις οποίες η ΝΔ, το κόμμα που έχει υπερασπιστεί παιδεραστές, προσπαθεί να δημιουργήσει ζητήματα».
Για τη συνάντηση του Π. Κουρουμπλή με τον Αμβρόσιο σχολίασε ότι «θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί το συγκεκριμένο γεγονός.
Ο Αμβρόσιος είναι ο Ιεράρχης που στάζει μίσος και προσπαθεί να μετασχηματίσει το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού σε μίσος άλλων, έχει συγκεκριμένη πολιτική τοποθέτηση, είναι ένας τυπικός ακροδεξιός Ιεράρχης που έχει καταραστεί επανειλημμένα στελέχη της Αριστεράς και δεν χρειάζεται να τον πολύ-συναντάμε».
Για την πορεία της οικονομίας ο κ. Παππάς ανέφερε ότι «τα σημάδια της ανάκαμψης είναι επίμονα», προσθέτοντας ότι «η ανεργία θα φτάσει τις 10 μονάδες μείωσης από τα τέλη του 2014, οι παραγωγικοί φορείς το αναγνωρίζουν, τα επιτόκια που δανειζόμαστε είναι σε ιστορικά χαμηλά και σε όλους τους κλάδους έχουμε αύξηση της παραγωγής».
Κληθείς να σχολιάσει την ταινία του Κ. Γαβρά, αφού είπε ότι «ο Κώστας Γαβράς δεν χρειάζεται συστάσεις.  Χαιρόμαστε που επέλεξε την Ελλάδα να γυρίσει την ταινία του», υπογράμμισε ότι στη χώρα «υπάρχει πλέον ένα συμπαγές πλαίσιο στήριξης των οπτικοακουστικών παραγωγών,  75 εκατ. ευρώ κατ' έτος από το ΠΔΕ διατίθενται για να ενισχύσουν τις οπτικοακουστικές παραγωγές, ενώ γίνεται μια γενναία επιστροφή δαπανών (35%)» και «το αποτέλεσμα είναι ότι παραπάνω από 40 παραγωγές έχουν εγκριθεί κι αναμένονται άλλες 10».
Τέλος,
Αναφερόμενος στη συμφωνία του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού ( ΕΛΔΟ) με τη NASA,  ο κ. Παππάς μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «όταν εκδηλώσαμε την πρόθεσή μας να συνεργαστούμε με τη NASA δεν περιμέναμε ότι 14 πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα θα ήταν έτοιμα να καταθέσουν προτάσεις για την εξερεύνηση στη Σελήνη, προτάσεις που έκαναν εντύπωση και στους ανθρώπους της NASA.
Σε αυτόν τον κλάδο είχαμε τα καλύτερα ελληνικά μυαλά να αφιερώνονται στα ερευνητικά προγράμματα άλλων χωρών και την Ελλάδα να παρουσιάζει παντελώς».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης