Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sanchez: Θα απαντήσω με «πυγμή» σε οποιαδήποτε νέα αποσχιστική ενέργεια στην Καταλονία

Sanchez: Θα απαντήσω με «πυγμή» σε οποιαδήποτε νέα αποσχιστική ενέργεια στην Καταλονία
O Ισπανός πρωθυπουργός κατέστησε σαφές, πως θα μπορούσε να εφαρμόσει άμεσα τον νόμο στην Καταλονία
Σκληραίνει τη στάση του ο Ισπανός πρωθυπουργός Pedro Sanchez απέναντι στην Καταλονία, δύο μόλις εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές (28/4).
Ο Sanchez ξεκαθάρισε, πως θα ενεργήσει με «πυγμή» στην οποιαδήποτε προσπάθεια των Καταλανών αυτονομιστών να επαναλάβουν το εγχείρημα του 2017 για απόσχιση από την Ισπανία.  
Η αποτυχημένη προσπάθεια της Καταλονίας να αποχωρήσει από την Ισπανία και η προσέγγιση της Μαδρίτης στην περιοχή έχει γίνει το καθοριστικό ζήτημα πριν από τις εκλογές της 28ης Απριλίου, στις οποίες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ένας συνασπισμός από δεξιά και ενωτικά κόμματα θα μπορούσε να πάρει πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.
«Αν δούμε  τους νόμους του Συντάγματος ή το Καταστατικό της Αυτονομίας στην Καταλονία να παραβιάζονται ακόμη μία φορά, το κράτος δικαίου που υπηρετείται από αυτή την κυβέρνηση θα ενεργήσουμε με πυγμή και αποφασιστικότητα ενάντια σε οποιαδήποτε πρόκληση», ανέφερε ο Sanchez σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Hoy.
Σε μια τέτοια περίπτωση, ο Ισπανός πρωθυπουργός κατέστησε σαφές, πως θα μπορούσε να εφαρμόσει άμεσα τον νόμο στην Καταλονία, όπως έπραξε ο προκάτοχός του, Mariano Rajoy, ο οποίος ανέλαβε την περιφερειακή διακυβέρνηση της περιοχής κατά τη διάρκεια της κρίσης το 2017.
«Είναι ένα άρθρο του συντάγματος. Και είμαστε μια κυβέρνηση που πρόκειται να εφαρμόσει το σύνταγμα και βεβαιωθεί ότι ακολουθείται σε ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε ο Sanchez όταν ρωτήθηκε αν θα εφαρμόσει το άρθρο 155.

www.bankingnews,gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης