Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Energean: Ανακάλυψη σημαντικού κοιτάσματος φυσικού αερίου στο Βόρειο Καρίς - Μεταξύ 28 και 42 δισεκ. κυβικά μέτρα η ποσότητα

tags :
Energean: Ανακάλυψη σημαντικού κοιτάσματος φυσικού αερίου στο Βόρειο Καρίς - Μεταξύ 28 και 42 δισεκ. κυβικά μέτρα η ποσότητα
Η γεώτρηση έφθασε σε τελικό βάθος 4,880 μέτρων επτά ημέρες νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία και εντοπίστηκε στήλη υδρογονανθράκων έως 249 μέτρα
Την ανακάλυψη σημαντικού κοιτάσματος φυσικού αερίου στο Βόρειο Καρίς, (Karish North) στην AOZ του Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα η Energean.
Σύμφωνα με την εταιρεία, τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της ερευνητικής γεώτρησης δείχνουν τα εξής:
Ποσότητα φυσικού αερίου σε θέση (STOIIP) μεταξύ 28 και 42 δισεκ. κυβικά μέτρα (1 έως 1,5 τρισεκ. κυβικά πόδια)
Υψηλής ποιότητας ταμιευτήρα στους ορίζοντες Β και C.
Η γεώτρηση έφθασε σε τελικό βάθος 4,880 μέτρων επτά ημέρες νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία και εντοπίστηκε στήλη υδρογονανθράκων έως 249 μέτρα.
Θα ακολουθήσει περαιτέρω αξιολόγηση των ευρημάτων για την βέλτιστη αποτίμηση του δυναμικού υδρογονανθράκων και τον προσδιορισμό των ποσοτήτων ρευστών υδρογονανθράκων στην ανακάλυψη.

\Users\schiotakis\Desktop\kn announcement\Energean Karish North Discovery.png

Αφού ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της γεώτρησης στο Βόρειο Καρίς, με βάση τον σχεδιασμό η Energean θα συνεχίσει τη γεώτρηση σε μεγαλύτερο βάθος για να αξιολογήσει το δυναμικό υδρογονανθράκων στον ορίζοντα D4. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στο Βόρειο Καρίς, το γεωτρύπανο Stena DrillMAX θα επιστρέψει στις τρεις γεωτρήσεις ανάπτυξης του κυρίως κοιτάσματος Καρίς. Πέραν των τεσσάρων αυτών γεωτρήσεων, η Energean διατηρεί το δικαίωμα για τη διενέργεια ακόμη έξι γεωτρήσεων με βάση το συμβόλαιό της με την Stena Drilling.
H ανακάλυψη του Βόρειου Καρίς θα καταστεί οικονομικά εκμεταλλεύσιμη μέσω της σύνδεσής της με την “Energean Power”, την υπό κατασκευή Πλωτή Μονάδα Παραγωγής, Αποθήκευσης και Εκφόρτωσης (FPSO) η οποία θα είναι εγκατεστημένη σε απόσταση 5,4 χιλιομέτρων από το Βόρειο Καρίς. Η Μονάδα κατασκευάζεται με συνολική δυναμικότητα παραγωγής 8 δισεκ. κυβικών μέτρων φυσικού  αερίου τον χρόνο (775 εκατ. κυβικά μέτρα ημερησίως), κάτι που θα επιτρέψει την ανάπτυξη τόσο του Βόρειου Καρίς όσο και πρόσθετων ανακαλύψεων.
Η Energean έχει ήδη συμβολαιοποιήσει 4,6 δισεκ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου (445 εκατ. κυβικά μέτρα ημερησίως), διαθέτοντας πρόσθετη δυναμικότητα 3,4 δισεκ. κυβικών μέτρων ετησίως (330 εκατ. κυβικά μέτρα ημερησίως) για επιπλέον πωλήσεις από τη νέα ανακάλυψη στο Βόρειο Καρίς καθώς και από μελλοντικές ανακαλύψεις.

Ο κ. Μαθιός Ρήγας, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean, δήλωσε σχετικά:
“Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που ανακοινώνουμε αυτή τη σημαντική νέα ανακάλυψη φυσικού αερίου στο Βόρειο Καρίς, η οποία αναδεικνύει ακόμη περισσότερο την ελκυστικότητα του χαρτοφυλακίου της Energean στην ΑΟΖ του Ισραήλ. Κατασκευάζουμε το FPSO “Energean Power” με πρόσθετη δυναμικότητα, κάτι που θα μάς επιτρέψει να αναπτύξουμε γρήγορα, με ασφάλεια και με αποδοτικότητα τόσο το Βόρειο Καρίς όσο και μελλοντικές ανακαλύψεις.  Από τη νέα αυτή πηγή, έχουμε ήδη συμβολαιοποιήσει δυνητικές πωλήσεις και η στρατηγική μας εστιάζεται στη διασφάλιση συμβολαίων για τις εναπομείνασες ποσότητες. Η ζήτηση για το φυσικό μας αέριο εξακολουθεί να είναι ισχυρή και εκτιμούμε ότι υποστηρίζεται περαιτέρω από τη σημερινή μας ανακοίνωση».
Σημειώνεται ότι η γεώτρηση στο Βόρειο Καρίς είχε ξεκινήσει στις 15 Μαρτίου, ενώ το Stena DrillMAX, είναι γεωτρύπανο έκτης γενιάς με ικανότητα πραγματοποίησης γεωτρήσεων σε βάθος νερού έως 10.000 πόδια.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης