Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wood: Η Eurobank επιστρέφει στον MSCI Mid-Cap Greece με εισροές 128 εκατ. δολ

tags :
Wood: Η Eurobank επιστρέφει στον MSCI Mid-Cap Greece με εισροές 128 εκατ. δολ
Η Wood τονίζει ότι η Eurobank είναι η κορυφαία επιλογή της στον ελληνικό τραπεζικό χώρο
Η μετοχή της Eurobank θα επιστρέψει στον δείκτη MSCI Mid-Cap Greece, όπως εκτιμά η Wood, μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Grivalia.
Με βάση τη μεθοδολογία του MSCI, η Eurobank θα προστεθεί στον MSCI Greece με ελεύθερη διακύμανση (FF) 70%.
Η ημερομηνία ένταξης καθορίζεται από τον MSCI ως την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών της Grivalia στο Χρηματιστήριο Αθηνών (το οποίο είναι άγνωστο σήμερα).
Όταν η μετοχή προστεθεί στον δείκτη, η Wood αναμένει εισροές ύψους 128 εκατ. δολαρίων (20 φορές η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών τριμήνου ή 16 φορές η μέση αξία συναλλαγών τριμήνου για τη συνολική αξία συναλλαγών της Eurobank και της Grivalia, με την προϋπόθεση ότι η κεφαλαιοποίηση μετά την εξαγορά θα ανέλθει στα 2,9 δισ. δολάρια με free float 70%).
Το ειδικό βάρος της Eurobank στο δείκτη MSCI EM θα πρέπει να φθάσει το 0,04%, και 14% στον δείκτη MSCI Ελλάδας.
Η Wood βλέπει την εξέλιξη αυτή ως θετική, ενώ υπενθυμίζει ότι στις προηγούμενες προβλέψεις της είχε αναφέρει τις πιθανότητες της Eurobank να προστεθεί στον δείκτη MSCI Ελλάδας μετά την εξαμηνιαία αναθεώρηση του δείκτη (SAIR) τον Μάιο.
Ωστόσο, αυτό δεν αποκλείεται να γίνει πριν από την αναθεώρηση του δείκτη.
Τέλος, η Wood τονίζει ότι η Eurobank είναι η κορυφαία επιλογή της στον ελληνικό τραπεζικό χώρο, λόγω της επιτάχυνσης των ενεργειών για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και της απόδοσης των ιδίων κεφαλαίων (ROE).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης