Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στις κορυφαίες αποδόσεις το 2019 το ETF GREK με κέρδη 22%, οι 4 βασικοί λόγοι της ανόδου

tags :
Στις κορυφαίες αποδόσεις το 2019 το ETF GREK με κέρδη 22%, οι 4 βασικοί λόγοι της ανόδου
Ανάπτυξη, τράπεζες, καταναλωτική εμπιστοσύνη και εκλογές έδωσαν ώθηση στο ETF Grek
Το Global X MSCI Greece ETF (GREK), το μοναδικό επενδυτικό προϊόν που είναι αφιερωμένο στις ελληνικές μετοχές, σημειώνει κέρδη 22% το 2019, καθιστώντας το ένα από τα ETF με βάση την ευρωπαϊκής οικονομίας με τις καλύτερες επιδόσεις.
Η ανάκαμψη της οικονομίας της Ελλάδας έχει ωφελήσει το ETF GREK φέτος, με τους αναλυτές να συνεχίζουν να υποστηρίζουν την περαιτέρω άνοδο.

Και όπως αναφέρουν, η μεσογειακή χώρα βρίσκεται σε πολύ θέση να καταγράφει την ταχύτερη ανάπτυξή της από το 2007 και οι αρχές προχωρούν στον σχεδιασμό για την εξάλειψη των επισφαλών απαιτήσεων από τους τραπεζικούς ισολογισμούς.
"Οι ισχυρές αποδόσεις της αγοράς μετοχών της Ελλάδας ήρθαν εν μέσω της συνεχιζόμενης ώθησης για τον καθαρισμό των επισφαλών χρεών από τους ισολογισμούς των τραπεζών", ανέφερε η Global X σε πρόσφατη σημείωση.
"Ως αποτέλεσμα, οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί πρωτοπορούν ως ο μεγαλύτερος θετικός συντελεστής στην απόδοση κατά τη διάρκεια του τριμήνου.
Οι αιτίες για αισιοδοξία περιλαμβάνουν επίσης την αυξημένη ρευστότητα στα τοπικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ενώ ο κλάδος έχει σχεδόν εξαντλήσει την παροχή ρευστότητας στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
Ένας άλλος θετικός καταλύτης για το GREK είναι η βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.
Το GREK διαθέτει περισσότερο από το 17% του βάρους του σε εταιρείες λιανικών πωλήσεων.  
Σύμφωνα με την Global X, «η ιδιωτική κατανάλωση βοήθησε τις ισχυρές επιδόσεις κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου στον τομέα των υπηρεσιών, των επικοινωνιών και των τυχερών παιχνιδιών.
Όπως συμβαίνει συχνά με το GREK, η ελληνική πολιτική πρέπει να εξεταστεί, ιδιαίτερα όταν η Ελλάδα έχει να διεξάγει βουλευτικές εκλογές αργότερα φέτος.
Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να υιοθετήσει μια πιο φιλική προς την αγορά θέση σε σύγκριση με το κυβερνών Κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, και ήδη οδηγεί σε δημοσκοπήσεις με περιθώριο περίπου 10 ποσοστιαίων μονάδων.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας, θέλει να μειώσει τον αναποτελεσματικό δημόσιο τομέα της Ελλάδας και να μειώσει τους εταιρικούς φόρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης