Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ύστατη προθεσμία μέχρι 30/6 για πώληση των λιγνιτικών δίνει η Κομισιόν - Απειλή κυρώσεων αν παραβιαστεί ο χρόνος

tags :
Ύστατη προθεσμία μέχρι 30/6 για πώληση των λιγνιτικών δίνει η Κομισιόν - Απειλή κυρώσεων αν παραβιαστεί ο χρόνος
Η Επίτροπος Ανταγωνισμού επιρρίπτει ευθύνες στη ΔΕΗ για την αποτυχία του πρώτου διαγωνισμού
Αποδεκτό έκανε η Κομισιόν το αίτημα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης του διαγωνισμού πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ μέχρι τις 30 Ιουνίου, υπό την αυστηρή προειδοποίηση ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί περαιτέρω παράταση της διαδικασίας.
Με επιστολή της προς το υπουργείο Ενέργειας, η Επίτροπος Ανταγωνισμού κ. Μαργκρέτ Βεστάγκερ, επισημαίνει ότι είναι η τελευταία παράταση που δίνεται από τις Βρυξέλλες για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και καθιστά σαφές ότι εάν για οποιοδήποτε λόγο η διαδικασία δεν ολοκληρωθεί μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2019 η Επιτροπή θα θεωρήσει ότι η Ελλάδα παραβιάζει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντί της.
Αφήνει δε να εννοηθεί ότι σε αυτή την περίπτωση η Κομισιόν θα προχωρήσει στη διαδικασία επιβολής κυρώσεων.

Ευθύνες στη ΔΕΗ

Αξίζει να σημειωθεί πως η Επίτροπος Ανταγωνισμού επιρρίπτει σαφείς ευθύνες στη ΔΕΗ για την αρνητική εξέλιξη του προηγούμενου διαγωνισμού.
Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η ΔΕΗ, παρά το σημαντικό ενδιαφέρον που είχαν επιδείξει οι επενδυτές καθ’ όλη τη διαδικασία, την ενεργό συμμετοχή τριών μεγάλων ομίλων και τέλος τις υποβληθείσες προσφορές από δύο από αυτούς στις 8 Φεβρουαρίου 2019, αποφάσισε να μην δεχθεί καμία προσφορά.
Η Δανέζα Επίτροπος παίρνει σαφή θέση κατά των παραδοχών του εκτιμητή της ΔΕΗ για την αξία των μονάδων, επισημαίνοντας ότι η αποτίμηση βάσει της οποίας η επιχείρηση απέρριψε τις δύο προσφορές, δεν ήταν σύμφωνη με τις αρχές που περιέχονται στο κείμενο Δεσμεύσεων που ανέλαβαν οι ελληνικές αρχές έναντι της DGcomp.

Πηγή: www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης