Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Εισροές 141 εκατ. δολ. βλέπει η JP Morgan και 128 εκατ. δολ. η Wood στη Eurobank λόγω MSCI

tags :
Εισροές 141 εκατ. δολ. βλέπει η JP Morgan και 128 εκατ. δολ. η Wood στη Eurobank λόγω MSCI
Για τη Grivalia, η JP Morgan εκτιμά ότι θα έχει μόνο εκροές, οι οποίες συνολικά θα φτάσουν τα 28 εκατ. δολάρια
Συνολικές εισροές 184 εκατ. δολαρίων θα δει η Eurobank από την προσθήκη της στον δείκτη MSCI EM, σύμφωνα με την εκτίμηση της JP Morgan, ενώ οι εκροές λόγω της αφαίρεσής της από τον MSCI EM Small Cap θα είναι της τάξεως των 43 εκατ. δολαρίων.
Έτσι συνολικά, οι καθαρές εισροές θα ανέλθουν στα 141 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με την JP Morgan.
Επίσης, οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας εκτιμούν ότι η μετοχή θα μπορούσε να έχει εισροές 22 εκατ. δολαρίων, σε περίπτωση αύξησης της στάθμισης στον FTSE ΕM, μετά τη διαγραφή της Grivalia από τον δείκτη FTSE EM Small Index.

Αναφορικά με τη Grivalia, η JP Morgan εκτιμά ότι θα έχει μόνο εκροές, οι οποίες συνολικά θα φτάσουν τα 28 εκατ. δολάρια, από την αφαίρεσή της από τους δείκτες Small Cap του FTSE και του MSCI.

Από τη μεριά της, η Wood εκτιμά ότι θα έχει εισροές ύψους 128 εκατ. δολαρίων (20 φορές η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών τριμήνου ή 16 φορές η μέση αξία συναλλαγών τριμήνου για τη συνολική αξία συναλλαγών της Eurobank και της Grivalia, με την προϋπόθεση ότι η κεφαλαιοποίηση μετά την εξαγορά θα ανέλθει στα 2,9 δισ. δολάρια με free float 70%).
Το ειδικό βάρος της Eurobank στο δείκτη MSCI EM θα πρέπει να φθάσει το 0,04%, και 14% στον δείκτη MSCI Ελλάδας.
Η Wood βλέπει την εξέλιξη αυτή ως θετική, ενώ υπενθυμίζει ότι στις προηγούμενες προβλέψεις της είχε αναφέρει τις πιθανότητες της Eurobank να προστεθεί στον δείκτη MSCI Ελλάδας μετά την εξαμηνιαία αναθεώρηση του δείκτη (SAIR) τον Μάιο.
Ωστόσο, αυτό δεν αποκλείεται να γίνει πριν από την αναθεώρηση του δείκτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης