Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS, Berenberg: Μικρές οι πιθανότητες για εμπορικό πόλεμο μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ

UBS, Berenberg: Μικρές οι πιθανότητες για εμπορικό πόλεμο μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
Σύμφωνα με τους αναλυτές, το σενάριο εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες
Παρά τις απειλές των ΗΠΑ σχετικά με την επιβολή νέων δασμών στην Ευρώπη και την προθυμία της τελευταίας να «απαντήσει», οι αναλυτές δεν αναμένουν ότι θα ξεσπάσει εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο πλευρών.
«Για εμάς, ένας εμπορικός πόλεμος απαιτεί υποχώρηση του εμπορίου ως ποσοστό του ΑΕΠ» δήλωσε ο Ricardo Garcia επικεφαλής οικονομολόγος της UBS για την ευρωζώνη, ενώ συμπλήρωσε ότι αυτό το σενάριο συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες.
«Αναμένουμε ότι η ΕΕ θα είναι σε καλύτερη θέση για να "απαντήσει" από ό,τι η Κίνα και είναι προετοιμασμένη να το κάνει πιο στοχευμένα ενόψει και των αμερικανικών προεδρικών εκλογών το 2020».
Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Berenberg, Holger Schmieding, εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξουν θορυβώδεις συζητήσεις μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ.
«Ωστόσο, δεν αναμένουμε κλιμάκωση της διαμάχης που θα μπορούσε να προκαλέσει αβεβαιότητα και να βλάψει την παγκόσμια βιομηχανία τόσο όσο ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας τα τελευταία τρία τρίμηνα» αναφέρεται σε ανάλυση του.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μια συμφωνία μεταξύ του Πεκίνου και της Ουάσιγκτον θα κάνει πιο πιθανή μια συμφωνία με τις Βρυξέλλες.
«Εξάλλου, η ΕΕ δεν είναι γεωστρατηγικός αντίπαλος των ΗΠΑ» υποστήριξε.
Σημειώνεται ότι και οι δύο αναλυτές είναι σίγουροι ότι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη θα αποφύγουν ένα εμπορικό πόλεμο.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης