Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Παρουσία Σωκράτη Κόκκαλη η τηλεδιάσκεψη της Intralot – Στόχος ουδέτερες ταμειακές ροές το 2019

tags :
Παρουσία Σωκράτη Κόκκαλη η τηλεδιάσκεψη της Intralot – Στόχος ουδέτερες ταμειακές ροές το 2019
Στο τραπέζι όλα για να πετύχει η αναδιοργάνωση – Εξετάζεται η πώληση της Gamenet και άλλων μη βασικών περιουσιακών στοιχείων
Παρουσία του νέου διευθύνοντος συμβούλου, Σωκράτη Κόκκαλη έγινε η τηλεδιάσκεψη της Ιντραλότ για την ενημέρωση των αναλυτών αναφορικά με τα αποτελέσματα χρήσης 2018.
Ο κ.Κόκκαλης ξεκίνησε την τηλεδιάσκεψη δίνοντας το στίγμα της επόμενης μέρας και των αναγκαίων μέτρων που επιβάλουν τα αποτελέσματα που δημοσίευε ο όμιλος για τη χρήση 2018.
Όπως είπε η Intralot, ακολουθεί μια στρατηγική με στόχο την αναδιοργάνωση του χαρτοφυλακίου της στις αγορές που δραστηριοποιείται, μέσω αποεπενδύσεων από αναδυόμενες αγορές αλλά και μέσω επενδύσεων για επιχειρηματική ανάπτυξη σε ώριμες αγορές.
Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες στις ΗΠΑ αποτελούν σήμερα το πιο στρατηγικό  περιουσιακό στοιχείο και η εισηγμένη προσβλέπει στην αξιοποίηση των δυνατών της  σημείων σε αυτή την αγορά, περιλαμβάνοντας τη σημαντική συνεισφορά σε επίπεδο κερδοφορίας από το νέο έργο στο Ιλινόι, το οποίο ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2019.
Η εισηγμένη περιμένει τα υφιστάμενα κόστη για ανάπτυξη νέων προϊόντων να μειωθούν σημαντικά κατά το 2019 και 2020, καθώς τα προϊόντα φτάνουν σε φάση ωρίμανσης, με αποτέλεσμα τη συνεχόμενη συρρίκνωση της βάσης κόστους.
Σε συνέχεια μιας πρόσφατης διοικητικής αναδιοργάνωσης, είναι σε εξέλιξη ένα πλάνο για την αναδιοργάνωση τόσο στην παραγωγή όσο και στις υπηρεσίες, ούτως ώστε να μειωθούν περαιτέρω τα λειτουργικά κόστη μέσω συνεργιών μεταξύ τμημάτων αλλά και μεταξύ των headquarters και των θυγατρικών, ξεκινώντας από φέτος.
Το 2019, η διοίκηση είπε πως όλες οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να υπάρξει τουλάχιστον ουδέτερο έτος για τις ταμειακές ροές (Cash Flow) που αναλογούν στους μετόχους της μητρικής εταιρείας.
Η διοίκηση δέχθηκε πλήθος ερωτήσεων από τους αναλυτές, αναφορικά με τα περιουσιακά στοιχεία που δεν αποτελούν βασική δραστηριότητα και θέλει να πουλήσει, τα δάνεια, το ύψος των EBITDA κ.α.
Η διοίκηση είπε αναφορικά με τα δάνεια πως βρίσκεται σε συζητήσεις για όλα και δεν μπορεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες, πλην του ότι αποφάσισε να αποπληρώσει το δάνειο της Nomura (τον Μάιο 2019).
Αναφορικά με τις δραστηριότητες στις ΗΠΑ η διοίκηση περιμένει 46 εκατ. ευρώ EBITDA.
Σε ό,τι αφορά περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να πουληθούν ανέφερε πως έχει μία λίστα με λοταρίες ή συμμετοχές τις οποίες δεν ενοποιεί όπως την Gamenet, για την οποία είπε πως είναι μία υγιής εταιρεία με εκτίμηση για EBITDA 135 εκατ. ευρώ.
Είναι ένα asset που θα μπορούσε να πουλήσει αν έβρισκε τη σωστή τιμή.
Για την Inteltek είπε πως λήγει το συμβόλαιο τον Αύγουστο και η εταιρεία θα επιστρέψει στους μετόχους τα μετρητά.
Είχε ταμείο 63 εκατ. ευρώ ή μετά από υποχρεώσεις 49 εκατ. ευρώ και πρόκειται να λάβει 17-18 εκατ. ευρώ και μέχρι τον Αύγουστο υπολογίζει ότι αυτά που μένουν και αυτά που θα δημιουργηθούν να είναι περίπου άλλα 9 εκατ. ευρώ.
Αυτή η εξέλιξη θα έχει θετική επίδραση για τη μητρική αλλά όχι για τον όμιλο.
Η διοίκηση είπε πάντως πως οι αλλαγές που προωθεί θα γίνουν ορατές μετά το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης