Τελευταία Νέα
Speculator

Δεν είναι η ώρα για placement στην Elval Halcor λέει η διοίκηση της εταιρείας

tags :
Δεν είναι η ώρα για placement στην Elval Halcor λέει η διοίκηση της εταιρείας
Δεν είναι η ώρα για placement στην Elval Halcor λέει η διοίκηση της εταιρείας
Στο μέλλον μεταθέτει το placement της Elval Halcor η διοίκηση της εταιρείας μιλώντας σε μέλη της Ένωσης  Θεσμικών Επενδυτών, με τον εκτελεστικό  αντιπρόεδρο Δημήτριο  Κυριακόπουλο να υπογραμμίζει ότι στην παρούσα φάση η τιμή της μετοχής  είναι υποτιμημένη και δεν θα πρόκειται για μία συμφέρουσα συναλλαγή για τη μητρική εταιρεία.
Η  Viohalco κατέχει το 91,4% και το υπόλοιπο  8,6%  είναι σε διασπορά.
Στελέχη της αγοράς  θεωρούν ότι τα  οικονομικά επιτεύγματα  της εταιρείας επί της ουσίας πιστώνονται στη μητρική εταιρεία με αποτέλεσμα οι επενδυτές δεν μπορούν να τοποθετούν στη μετοχή.
Ο εκτελεστικός  αντιπρόεδρος της Elval Halcor ανέβασε το πήχη των  προσδοκιών για την εταιρεία  από τις δραστηριότητες του Αλουμινίου χάρη στην στρατηγική της να προχωρήσει  σε  επενδύσεις αύξησης της παραγωγής προϊόντων αλουμινίου.
Συγκεκριμένα ο Δημήτριος  Κυριάκοπουλος θεωρεί ευνοϊκή τη συγκυρία για τον κλάδο καθώς η διεθνής τάση είναι  να μειωθεί η χρήση του πλαστικού στην καθημερινή χρήση των καταναλωτικών προϊόντων και να  αντικατασταθεί με το αλουμίνιο το οποίο  είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον.
Εκτίμησε ότι αν μειωθούν κατά  5% οι συσκευασίες πλαστικού θα οδηγήσουν την παγκόσμια αγορά  αλουμινίου σε αύξηση της παραγωγής κατά  300.000  τόνους.
Η διοίκηση φέτος έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 150 εκατ. ευρώ  εκ των οποίων τα 127 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν στις παραγωγικές μονάδες  αλουμινίου και τα υπόλοιπα 23 εκατ. ευρώ  στη μονάδα παραγωγής χαλκού στο εργοστάσιο της Βουλγαρίας.
Οι επενδύσεις στις μονάδες παραγωγής αλουμινίου θα συμβάλουν  στην αύξηση της παραγωγής κατά 20% ξεπερνώντας τους 290.000  τόνους μέχρι το 2020.  
Πάντως ο Δημήτρης  Κυριακόπουλος έβαλε «πάγο» σε ερώτηση θεσμικού επενδυτή στο ενδεχόμενο ο όμιλος  να μεταφέρει  παραγωγικές  δραστηριότητες εκτός Ελλάδος εξαιτίας του υψηλού κόστους ρεύματος, με τον αντιπρόεδρο να δίνει άμεσα την απάντηση  ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα  καθώς στην Ελλάδα έχουν γίνει επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και είναι σχεδόν αδύνατο να μεταφερθεί μια παραγωγική  μονάδα  αλουμινίου σε άλλη χώρα.
Ο οικονομικός διευθυντής Σπύρος Κοκκόλης τόνισε ότι το ενεργειακό  κόστος  αντιπροσωπεύει  το 13%  του συνολικού κόστους  το οποίο  κινείται  σε ικανοποιητικά  επίπεδα.    
Η ELVAL είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος παραγωγός  αλουμινίου στην Ευρώπη με μερίδιο αγοράς στο 7%  
Διαθέτει 7 μονάδες  παραγωγής και το 89% των πωλήσεων κατευθύνεται σε 100 χώρες του εξωτερικού.
Κατέχει  μερίδιο αγοράς  39% σε προϊόντα συσκευασίας φαγητού, με 22% στις  φαρμογές  ναυπηγικής και στο 13% το μερίδιο αγοράς σε κατασκευές.
Ρόλο ηγέτη κατέχει η Halcor στους χαλκοσωλήνες στην Ευρώπη και τα προϊόντα της πωλούνται σε περίπου 80 χώρες  αντιπροσωπεύοντας το 96% των συνολικών πωλήσεων.  
 
Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης